Risotto met Venkel en Pernod

risottovenkelpernod5.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

Bereidingstijd met roertijd: ca 45 minuten

Ingrediënten:

risottovenkelpernod.jpg

  • 150 gram Risottorijst  (bijvoorbeeld carnaroli)
  • 1 fijngesneden witte ui
  • 1 grote venkelknol  van ca 500gram (even onder de koude kraan wassen,  stelen en stukje van de harde onderkant verwijderen, de groene sprietjes  apart houden, en de rest fijnsnijden in blokjes of reepjes).
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie
  • 600ml hete Kippebouillon
  • Pernod (Anijslikeur)
  • Roomboter

Doe olijfolie in een pan met een dikke bodem, fruit de fijngesneden ui aan en laat het ca 5 minuutjes zachtjes smoren.

risottovenkelpernod1.jpg

Voeg de venkel toe en bak dit langzaam beetgaar (niet te zacht). Blus af met twee scheutjes Pernod. Laat het even uitdampen en voeg al roerende de rijst toe totdat alle rijst bedekt is met een laagje olijfolie.risottovenkelpernod2.jpg

 In een ander kookpannetje staat de hete kippebouillon al klaar en van daaruit voeg je al roerende iedere  keer een soeplepel hete bouillon bij de rijst, blijf roeren tot het vocht opgenomen is.

risottovenkelpernod3.jpg

Herhaal dit totdat de bouillon op is. Dit proces duurt ongeveer 20 minuten. De rijst is dan beetgaar (proef even tussendoor voor de zekerheid). Zet het gas uit en voeg kleine klontjes roomboter (ca 20 gram) toe en een royale hoeveelheid geraspte parmezaanse kaas. Roer dit goed door totdat er een romige massa ontstaat. Laat het nog eventjes rusten. Serveer dit op twee borden met wat venkelkruid (of het groen wat aan de venkelknol zat). Serveer hiernaast nog een zachte groente zoals gestoofde chinese kool of witlof.

risottovenkelpernod6.jpg

 © Harry Hönebecke - De Gezonde Apotheker

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel