Bonen Borlotti | fagioli Borlotti fresco / Verse Borlotti / Verse borlottibonen / Italie /500gram

Vorige Artikel 6 van 51 Volgende
€ 4,95 (inclusief 9% BTW)
Het artikel is uitverkocht maar kan wel besteld worden.

De levertijd bedraagt 3 tot 10 dagen. De verwachte bezorgdatum ontvangt u na het bestellen of stuur een berichtje naar info@degezondeapotheker.nl.

Aantal

De borlottiboon is een Italiaanse oude variëteit van Phaseolus vulgaris, en kan ook Borlotto Lingua di Fuoco en in het Engels Tongue of Fire worden genoemd. Zoals veel bonen, kan het jong worden geplukt na ongeveer zesenvijftig dagen na het planten en kan het worden gebruikt als een groene sperzieboon maar meestal laten ze ze volledig rijpen voor zijn bonen/zaden na ongeveer vijfenzeventig dagen. Meer bekendheid hebben de borlottibonen als gedroogde peulvruchten of bonen in blik.

Seizoen
Verse Borlottibonen zijn verkrijgbaar van half mei tot in de vroege herfst (Italië, vroege en late variëteiten).

Voedingswaarde
Borloitti’s zijn rijk aan eiwitten en koolhydraten, waardoor ze een uitstekende vervanging zijn voor vlees in soepen, stoofschotels en hoofdgerechten. Bovendien bevatten de borlottibonen ook nog wat koper, vezels, zink, niacine, ijzer en calcium.

Toepassingen
Jonge nog groenen borlottipeulen kunnen worden bereid wanneer hij nog onvolgroeid en lijkt op een groene sperzieboon. Eenmaal volwassen worden de peulen gestreept en kleuren naar rood met lichtgroen.  De grote rijpe bonen/zaden binnenin worden  uit hun peulen gepeld en als peulvrucht gebruikt. Vers gedopte Borlottibonen kunnen worden gekookt of gestoofd. De gaartijd is ongeveer 30 minuten. Het is bekend dat de bonen gemakkelijk de smaken opnemen van waarin ze ook gekookt hebben, waardoor ze een uitstekende aanvulling zijn op stoofschotels, soepen en cassoulets. Gekookte gare bonen kunnen worden toegevoegd aan boon-, graan- en pastasalades of ze kunnen worden gepureerd met kruiden en olijfolie om als een soort hummus op brood of om te dippen. Borlottibonen staan ook bekend als een uitstekende boon voor gebruik in de klassieke bereiding van bonen. Hun smaak en textuur passen goed bij tomaten, sjalot, knoflook, maïs, groenten zoals boerenkool, spinazie en snijbiet, verse kruiden zoals basilicum, peterselie en salie, venkel, prei, courgette, tonijn, varkensvlees, parmezaanse kaas en pecorino, olijfolie , azijn en citroensap.

Bewaren
Verse borlottibonen kun je gekoeld bewaren en binnen vier tot vijf dagen gebruiken.

Info
De borlotti is een favoriete boon in Italië, waar ze traditioneel worden gebruikt in soepen, stoofschotels en pasta’s . Bonen vormen een belangrijk ingrediënt in de klassieke Italiaanse boon- en pastasoepen, minestrone en pasta e fagioli. In Noord-Italië is Borlotti de boon bij uitstek voor beide soepen, maar in Toscane geven Italianen de voorkeur aan een andere witte boon die bekend staat als de cannellini-boon.

Geschiedenis
Borlottibonen komen oorspronkelijk uit Tierra del Fuego, het puntje van Zuid-Amerika. Van daaruit verspreidden ze zich naar Spanje en vervolgens naar Italië, waar ze al snel een regionale favoriet werden. Borlottibonen gedijen in warme, volle tot semi-zonnige klimaten. Ze kunnen droogtetolerant zijn, maar zullen meer vruchtbaar zijn als ze worden voorzien van voldoende water nadat de planten zijn gebloeid.

Aanbieding

© 2012 - 2019 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.