KOOLRABI WIT | ITALIE | 2 STUKS

Artikel 3 van 6
€ 3,95 (inclusief btw)

Koolrabi is de verdikte stengel van de koolplant die boven de grond groeit. De knollen kunnen afhankelijk van de variëteit bleek-groen of blauw-violet zijn.

Aankoop en bewaren
Koop best de kleine exemplaren. Ze zijn wat malser dan de grote, vezelachtige knollen. Zorg er voor dat de knol stevig aanvoelt en dat de bladeren helder van kleur zijn.
Men rekent ongeveer 1 gekookte koolrabi per persoon. Als u ze rauw eet, rekent men een halve koolrabi.

Schoonmaken en bereiden
Kleine exemplaren kunnen in hun geheel gekookt worden. Grotere snijdt men in plakken of stukjes. Een kooktijd van 15 tot 20 minuten volstaat. Ook de bladeren kunnen gegeten worden. Ze worden op dezelfde manier bereid als spinazie.
Koken, stoven, frituren, roerbakken, blancheren of rauw serveren, het kan allemaal. Koolrabi wordt ook vaak gebruikt bij de bereiding van soepen. Rauwe koolrabi smaakt een beetje radijsachtig. De smaak van gekookte koolrabi doet wat aan bloemkool denken, maar dan pittiger.

 

Tips:

  • Kook de koolrabi, maak er een holte in en vul dit op met vlees of andere groente.
  • Gebruik koolrabi in de hutspot.
  • Geef staafjes koolrabi bij rauwkost


Voedingswaarde
Koolrabi bevat veel ijzer, calcium en vitamine B en C.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel