GIESER WILDEMAN | ROODKOKERS | STOOFPEREN | NL | 1 kg
De vrucht van Gieser Wildeman is klein en van kleur bruingeel met veel roest. Het is een zeer goede, iets zoete stoofpeer met door steencellen korrelig vruchtvlees. Wanneer rode wijn of perenrood wordt gebruikt, kleurt de peer bij het koken rood. Ook zonder wijn kleurt de peer rood na langdurig koken (ca. 2 uur).
My Tropical Pears
Recept en afbeelding: Ina Meyer
- Stoofpeertjes in 3 kleuren
Iedereen kent ze wel die mooie glanzende rode stoofpeertjes (vele recepten op internet).Je kan ze ook mooi goudgeel maken maar wat dacht je van knal groen!!
Hier het recept.
Voor suikerwater
• 2 kg stoofperen Gieser Wildeman
• Water (de peren moeten voor meer dan de helft onderstaan)
• 300 gram suiker
Rode peren
• 50 gram suiker
• 1 el perenrood
• Roosen pasta ** (naar rode wens)
• 1 kaneelstokje
• 2 kruidnagel
Gele peren
• 50 gram suiker
• 1 tl Kurkuma (naar gele wens)
• 1 citroen in vieren gesneden
Groene peren
• 50 gram suiker
• 1 zakje vanillesuiker
• een paar repen pandanblad
• pandan extract ** (naar groene wens)
• 1 klein blikje kokosmelk (165 ml)
** te koop in de toko
Bereiding
1. Kook de peertjes met water en suiker (hoeveelheid naar wens) tot ze nog net niet gaar zijn, ze moeten nog stevig zijn.
2. Haal de peren uit de kookvocht en zet apart.
3. Verdeel het vocht in 3 delen (zorg wel dat je genoeg vocht hebt voor elke kleur).
Voor de rode peertjes:
1. Meng suikerwater met extra suiker, perenrood, Roosen pasta en doe er een kaneelstokje en kruidnagel bij.
2. Proef of het zoet genoeg is (anders nog wat suiker toevoegen) en leg er dan de peertjes in zodat die mooi
rood kleuren.
3. Als de peren gaar zijn uit het vocht halen en het vocht wat inkoken.
Voor de gele peertjes:
1. Meng suikerwater met extra suiker en kurkuma en doe er de partjes citroen in.
2. Proef of het zoet genoeg is (anders nog wat suiker toevoegen), leg er dan de peertjes in zodat die mooi geel kleuren. (let op dat de kurkuma niet overheerst)
3. Als de peren gaar zijn uit het vocht halen en het vocht wat inkoken.
Voor de groene peertjes:
1. Meng suikerwater met extra suiker, vanillesuiker, pandanblad en wat druppels pandan-extract.
2. Proef of het zoet genoeg is en kijk of je de kleur groen mooi vindt.(anders nog wat suiker en/of pandanextract
toevoegen)
3. Leg de peertjes er in zodat die mooi groen worden.
4. Als de peren gaar zijn deze uit het vocht halen en kokosmelk toevoegen. Breng het aan de kook en laat
het vocht wat inkoken.
Opmaak:
Leg op elk bord een rood, geel en groen peertje drapeer er de groene kokossaus omheen. Is dit geen plaatje???