*ONBEHANDELD | Cedraat (Sukade ) / Cedrat | Cidraat | Cedri / Cedro Sucade / Sicilie -Italie / per stuk (ca 600-700r)

Vorige Artikel 5 van 8 Volgende
€ 8,95 (inclusief btw)

andere namen zijn: (Citrus Medica), cedercitroen, cedrat

Een citrusvrucht die ook wel cedraat of sukadecitroen wordt genoemd. Het is een grote vrucht met een dikke schil en weinig vruchtvlees. Zoals de naam al doet denken wordt de vrucht gebruikt om sukade van te maken.

Grote, 10 tot 20 cm lange vruchten met een gewicht tussen 250 tot wel 1500g en een zeer dikke schil. De kleur is geel. Het vruchtvlees is minder sappig dan dat van de gewone citroen en ruikt ongeveer als cederhout. Wordt daarom ook cedercitroen genoemd.

Smaak
De smaak van het vruchtvlees is zuur.

Oorsprong
Zuid-oost Azië

Produktielanden
Italië, Griekenland, India, Verenigde Staten, Israël, Corsica.

Aanvoertijden
oktober-februari (Italië)

Gebruik
De cedraat wordt niet vers gegeten maar verwerkt tot sucade: vrucht halveren, vruchtvlees verwijderen, schil minstens een maand in pekelwater bewaren, vervolgens wassen en koken in een oplossing van water en suiker.

Onbehandeld of Biologisch
Onbehandeld citrus is niet hetzelfde als biologisch citrus aangezien alleen de schil niet behandeld is – de teelttechniek blijft echter hetzelfde als regulier. Is de schil onbehandeld dan is de schil eetbaar en te gebruiken in drankjes, jam, cake etc.  Staat er bij de omschrijving van het product Biologisch dan is product onbehandeld èn biologisch geteeld.

Houdbaarheid
Vele weken

Voedingswaarde:
per 100g.: 36,5 mg calcium, 0,55mg ijzer, 368 mg vitamine C

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2022 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss