vanaf eind mei

Achacha / Guatamala | 500gram

Vorige Artikel 4 van 72 Volgende

De Achacha vrucht is een traditioneel "Nieuwjaarsfruit" wat oorspronkelijk uit het Boliviaaanse Amazonegebied komt. Tegenwoordig worden de Achachas ecologisch verantwoord geteeld in North Queensland, Australie. De Achacha heeft een unieke verfrissende smaakcombinatie van zoet en zuur.

De achacha vrucht is een rijke bron van essentiële voedingsstoffen en bevat veel kalium en vitamine C.  Tevens is de vrucht bovengemiddeld rijk aan foliumzuur. Vitamine C vervult als antioxidant een beschermende taak in het lichaam.

Kalium is samen met natrium van belang voor de vochthuishouding en het doorgeven van prikkels in het zenuwstelsel. Foliumzuur is van essentieel belang bij de celopbouw en gezonde bloedwaarden en draagt in belangrijke mate bij aan de gezondheid van de groeiende baby. Met name in de eerste maanden van de zwangerschap !

Achachas bevatten ook beduidend minder suiker in vergelijk met veel andere vruchten. Het lagere suikergehalte heeft echter geen invloed op de subtiel zoete smaak.

De schil is niet eetbaar maar kan gebruikt worden om er een verfrissend drankje van te maken, daarvoor moeten de schillen 24uur in water trekken, daarna zeven, 5 min. verhitten en naar smaak wat suiker of honing toevoegen, laten afkoelen en serveren met een takje mint of verse gember..

Voor meer informatie en gebruikstoepassingen van de achachas verwijzen wij u naar deze website:http://www.achacha.com.au/

Verkrijgbaarheid: van Januari tot April (Australië)

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
┬ę 2012 - 2021 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss