RADIJS GREEN MEAT REGULIER-FRANKRIJK | 1KILO

Vorige Artikel 4 van 9 Volgende
€ 6,50
Aantal

Green Meat radijs zijn gemakkelijk te onderscheiden door hun vorm en kleur. De dikke langwerpige penwortel is tweekleurig zoals verschillende radijsvariëteiten, maar toch uniek in zijn kleur. De bovenste helft nabij het stengeluiteinde is limoengroen gekleurd en de taps toelopende onderste helft is crèmekleurig. De dikke schil bedekt een groen tot romig wit vruchtvlees met een frisse textuur en een radijs smaak die kan variëren van mild tot behoorlijk pittig, afhankelijk van de groeiomstandigheden en volwassenheid.

Beschikbaarheid
De Green Meat radijs is verkrijgbaar in de lente- en herfstmaanden.

Erfgoed
De Green Meat (Raphanus sativus) is een erfgoed groente en een lid van de familie Brassicaceae of Cruciferae samen met rucola, broccoli en rapen. De hele plant is eetbaar, wortels en bladeren. Green Meat kunnen worden verkocht onder een verscheidenheid van verschillende namen, waaronder green skin, tsingato green, Japanse minowase en Chinese groene luobo.

Voedingswaarde
Net als bij de gewone rode radijs, bevat Green Meat radijs een aanzienlijke hoeveelheid vitamine C, hoewel minder dan hun rode familieleden. Groene radijsjes zijn hoger in carotenoïden, proanthocyanidinen en chlorofylen dan rode variëteiten. Het loof van de Green Meat-radijs bevat bovendien veel voedingsstoffen, meer nog dan de wortel zelf.

Toepassingen
De pittige smaak en de frisse textuur van de radijs van Green Meat schittert in verse bereidingen. Snijd dun en voeg toe aan sandwiches, salades of wraps. Gebruik om een ​​kruidig ​​accent toe te voegen aan taco's, nacho's en Mexicaanse soepen. Snijd in de lengte en combineer met dips op basis van room of zachte kazen. Rasp en dien als specerij met sushi of sashimi of voeg toe aan salades om ze een pittige kick te geven. In China worden de green meat radijs ingelegd samen met Sichuan-pepers. Green Meat radijsgroen kunnen worden toegevoegd aan soepen en roerbakgerechten. De Green Meat kunnen een tot twee weken gekoeld bewaard worden.

Radijsfestival
In China worden veel radijs, zoals de Green Meat, gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde, waarvan wordt aangenomen dat het gezondheid en welzijn bevordert, met name in verband met de luchtwegen. Dit wordt weerspiegeld in het oude Chinese spreekwoord dat luidt: "Het eten van scherpe radijs en het drinken van hete thee, laat de uitgehongerde artsen op hun knieën smeken." Radijzen hebben lang zo'n hoge plaats in de Chinese cultuur gehad, het Quingdao Radijsfestival dateert bijna 600 jaar geleden uit de Ming-dynastie en is een jaarlijkse viering van de radijs en de Chinese folklore die het eten van radijs op de negende dag van de maan aanmoedigt voor een goede gezondheid.

Herkomst
De radijs van Green Meat wordt beschouwd als een familielid van een traditionele groene Chinese radijs afkomstig uit Noord-China. Oorspronkelijk bekend onder de naam Chinese Groene Luobo of Qingluobo worden deze groene radijzen net als vele andere Aziatische radijzen, zoals de daikon, op een grotere maat geoogst dan Europese radijzen. Groene radijs is een populair ras in Aziatische landen en is de laatste jaren aan populariteit aan het winnen in Europa. Zoals de meeste radijsvariëteiten groeit het groene vlees het beste in milde klimaten en is het niet warmtetolerant.

Aanbieding

© 2012 - 2019 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.