Recept
Pittige Matoke (groene bananen) Puree
Ingrediënten:
4 - 5 matoke (groene bakbananen uit Oeganda)
1 blik 200g gepelde tomaten; met het sap
2 fijngehakte knoflookteentjes
1 fijngesneden ui
2-3 cm stuk geraspte gemberwortel
2 rode pepers- fijngesneden
1 eetlepel plantaardige olie (zonnebloemolie)
1 theelepel mosterdzaadjes
1/2 theelepel komijnzaadjes
1/2 theelepel Kurkuma
2 theelepel Korianderzaadjes/Komijn mix
Zout naar smaak
Verse koriander voor garnering
Bereiding:
- Pel de bananen en snijd het in stukken van ongeveer 2 cm dik, doe het in een pan met water en kook het met wat zout.
- Verhit olie in een koekepan met een dikke bodem en gooi het mosterdzaad en de komijnzaadjes erin, zodra het begint te knisperen, voeg de ui en bak het tot het goudbruin kleurt.
- Voeg dan de tomaten, knoflook, gember en de gesneden pepers toe, bak het al roerend een paar minuten.
- Voeg de komijn, korianderzaad en kurkumapoeder en bak het een paar minuten mee. Doe dan de bananen erbij (houd het water apart) en stamp het fijn met een pureestamper.
- Voeg 2 kopjes water toe en mix het met de bananen tot een gladde puree.
- Serveer het met vers korianderblad.
- Serveer tip: lekker met kikkererwten eneen chili-tomatensalsa.