collo

Rabarber / Roze jonge kasrabarber / Nederland / doos 1x6kilo

Vorige Artikel 14 van 17 Volgende
€ 51,30 (inclusief 6% BTW)
Aantal

rabarberkas2.png

Geforceerde rabarber (zoals de kasrabarber) heeft lichtrode stelen. Deze rabarber is ook sneller gaar en wat minder zuur. De eerste rabarber ligt medio februari in de schappen van de groenteman. Af en toe is het zelfs mogelijk om in januari al rabarber te krijgen. De rabarber die van (januari) t/m maart verkrijgbaar is, is zogezegd "geforceerde rabarber".

Volle grond
De rabarber van de volle grond is verkrijgbaar in de maanden mei t/m juli. De groene stelen zijn zuurder dan rode, maar zijn niet `onrijp` en zullen door bewaren ook nooit rood worden. De friszure groente wordt bijna altijd verwerkt tot compote of dessert. In de manier van verwerking lijkt het dan ook meer op fruit dan op groente, maar het is wel degelijk een groente!

Gezond
Rabarber is een hele gezonde groente. Raberberzuur (bestaat uit citroen- en appelzuur) zuivert het bloed en heeft een regulerende werking op het darmstelsel.

Krijt
In rabarber bevindt zich oxaalzuur, een stof die zich bindt met calcium waardoor de opname hiervan verminderd. Daarom deed men vroeger wat krijt bij rabarber. Inmiddels overheerst het inzicht dat oxaalzuur bij een gevarieerde voeding helemaal geen kwaad kan. Krijt toevoegen is dus niet nodig.

Bewaren en bereiding
Rabarber is vers als de stelen hard en stevig aanvoelen. De groente kan onverpakt circa een week in de koeling bewaard worden, op een koele plek (12–15¢ªC) een paar dagen. Ook is rabarber geschikt om in te vriezen; in afgesloten zak of bak is het zo’n 12 maanden te bewaren.

Snijd voor de bereiding de bladresten en de onderste harde stukken van de stelen af. Was de stelen en snijd ze daarna in stukjes van 2-3 centimeter. Kook de rabarber in 10 minuten gaar. Voeg eventueel suiker pas na het koken toe, want dan is er minder nodig. Als de stukken geheel in vezels uit elkaar vallen, is de rabarber klaar. Rabarber kan warm of koud worden gegeten.

Recept kas-rabarber: Het blad verwijderen en de rest in stukken van 5 cm. snijden. Wassen en opzetten met aanhangend vocht. Circa 10 minuten zachtjes laten koken. Losroeren, en suikers naar smaak toevoegen. Eventueel ook enkele druppels citroensap.

Suggestie: Rozijnen meekoken of andere fruitsoorten

Rabarber is lekker bij de warme maaltijd, op de boterham, in de yoghurt, als vlaaivulling of bij toetjes, bijvoorbeeld vanille-ijs met rabarber en slagroom, bij frites ter vervanging van mayonaise goed voor de lijn, voor het maken van wijn.

Aanbieding

© 2012 - 2018 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.