Papaja pitten / papaya / *NL / ca 20 gram

Artikel 1 van 4 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
Indien u meer nodig heeft dan op voorraad is, dan is de levertijd 2-10 dagen (afhankelijk van het product). U wordt dan op de hoogte gebracht van de exacte levertijd. WE HEBBEN IN VOORRAAD: 11 X

De papaya pitten uit de rijpe vruchten worden gewassen en gedroogd en vervolgens verpakt. Een verpakking bevat ongeveer vijf eetlepels papaya pitten.

De smaak van papayazaad

In India kauwt men op papayazaad om de mond een frisse smaak te geven. Papayazaden worden door sommigen als substituut voor kappertjes gebruikt. Papayazaden smaken een beetje scherp, mosterachtig of peperachtig,. Het doet ook denken aan de scherpheid van radijs of mierikswortel. Papayazaden doen het goed in een dressing. Je kunt papayazaden drogen om ze in een dressing te doen maar je kunt ook azijn, olie en vers papayazaad blenderen zodat je een lekkere pittige dressing krijgt.

Papayazaad in honing
Gedroogd papayazaad kun je malen en in een potje wat voor een derde met honing is gevuld doen. De honing geeft het een zoete smaak. Doe net zoveel gedroogd papayazaad in het potje honing als dat er honing in zit. Vervolgens meng je het goed. Je neemt elke dag een theelepeltje hiervan om de medicinale effecten te bereiken. Gedroogd papayazaad in honing kan een jaar goed blijven.

Papayazaad zelf drogen en malen
In een papaya zitten erg veel papayazaden. Zelfs een kleine papaya is een rijke bron van zaad. Je kunt dit zaad wekenlang goed houden in de koelkast maar het is ook mogelijk om het te drogen. Als je papayazaad snel wilt drogen gebruik dan een oven op een lage temperatuur of stop de zaadjes in de oven terwijl je deze net hebt gebruikt om iets in te bakken. In de uren dat de oven afkoelt zal het zaad gedroogd worden. Wanneer het goed droog is dan lijkt papayazaad op peperkorrels. Het is zelfs mogelijk om een pepermolen te vullen met gedroogd papayazaad. De gedroogde korrels kunnen vermalen worden en over het eten worden gedaan. Je kunt het gedroogde zaad mengen met boter voor een boterhamspread, of mengen met olijfolie en geraspte kokos als boterhambeleg.

Vers papayazaad eten
Vers papayazaad kun je zo opeten. Je moet even wat aan de licht scherpe smaak wennen. Je kunt beginnen met 5 zaadjes. Als je gewend bent eet je een theelepeltje zaadjes per dag op. Een theelepeltje papayapitten per dag heeft een prima medicinaal effect; meer nemen is niet nodig. Verder kun je vers papayazaad in een smoothie mengen met vruchtensap van papaya of andere vruchten zoals ananas en banaan.

 

Zie voor meer informatie:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/104097-de-geneeskracht-van-papayazaad.html

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2023 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss