Kastanjes / Castagne / Tamme kastanjes /groot formaat / Pofkastanjes / Frankrijk / Teelt: regulier / 500gram

Vorige Artikel 25 van 43 Volgende
€ 7,95 (inclusief 9% btw)

Tamme kastanjes worden tot de noten gerekend maar ze bevatten weinig vet en eiwit en veel meer koolhydraten dan noten. Kastanjes groeien in gematigde streken; ook in Nederland. 

De vrucht van de tamme kastanje (Castenea sativa) is eetbaar, de paardekastanje of wilde kastanje niet (maar dat zijn ook heel andere bomen). De bolster van de tamme kastanje is zacht en harig. Verse tamme kastanjes zijn verkrijgbaar van oktober tot december. In dat tijdvak worden zij vers, in gepofte vorm aangeboden in de talloze stalletjes in de landen ten zuiden van Nederland. De tamme kastanje is veel minder vet dan de andere noten en bevat meer zetmeel. Het grootste gedeelte van oogst wordt verwerkt tot kastanjepuree, een voedzame puree die als bijgerecht of groente, bij voornamelijk wildgerechten, geserveerd wordt. Een gedeelte van de oogst wordt gedroogd en vormt dan een noot met een heel zachte, specifieke smaak. 

Houdbaarheid 
Op kamertemperatuur, ongeveer een paar weken. Pas op voor kleine gaatjes in de bruine omhulsel van de kastanje, deze geven aan dat er insecten eitjes in gelegd hebben. Tip: Neem een emmer met water en gooi daar de kastanjes in. Degene die gaan drijven zijn niet goed meer (insekten of de noot is verdroogd).

Verkrijgbaarheid: september-februari

Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2020 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel