Kastanjes / castagne / Tamme kastanjes / groot formaat / pofkastanjes / Frankrijk / Teelt: regulier / baal 5 kg

Vorige Artikel 7 van 18 Volgende
€ 62,00 (inclusief 9% btw)

Tamme kastanjes groeien vaak met drie stuks in een groene stekelige bolster. Deze stekelige bolsters vallen op de grond en gaan vanzelf open.

Gezonde noot
Deze bruine energiebrengers zijn rijk aan mineralen en sporenelementen en wie ze eet, krijgt een extra portie kalium, calcium, fosfor, zwavel, ijzer en magnesium binnen. Daarnaast zijn tamme kastanjes eiwitleveranciers en bevatten ze minder vet dan andere noten.

Bewaren
Verse kastanjes zijn in het najaar te koop. Ze zijn meestal maar kort houdbaar, zo'n 3 - 6 dagen in een papieren zak op een koele en droge plaats, nooit in een gesloten zak maar in een open schaal. Testen of de kastanjes nog goed zijn? Pak een emmer water en degene die boven komen drijven zijn niet goed meer of verdroogd.  Verse tamme kastanjes zijn verkrijgbaar van september tot december (Europa). In dat tijdvak worden zij vers, in gepofte vorm aangeboden in de talloze stalletjes in de landen ten zuiden van Nederland. De tamme kastanje is veel minder vet dan de andere noten en bevat meer zetmeel. Het grootste gedeelte van oogst wordt verwerkt tot kastanjepuree, een voedzame puree die als bijgerecht of groente, bij voornamelijk wildgerechten, geserveerd wordt. Een gedeelte van de oogst wordt gedroogd en vormt dan een noot met een heel zachte, specifieke smaak. 

Houdbaarheid 
Op kamertemperatuur, ongeveer een week. Pas op voor kleine gaatjes in de bruine omhulsel van de kastanje, deze geven aan dat er insecten eitjes in gelegd hebben. Tip: Neem een emmer met water en gooi daar de kastanjes in. Degene die gaan drijven zijn niet goed meer (insekten of de noot is verdroogd).

Verkrijgbaarheid: september-december (Europa) Later in het seizoen ook wel eens uit Turkije en  China.

Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2020 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel