GUAVE ROOD | GUAVA | GUAYABA | BRAZILIE / 500gram (ca 3-4 stuks)
Overzichtandere namen zijn:Djamboe Kloetoek, Guava (Eng.), Goyave(Fr.), Guayave (D.)
Ronde tot peervormige vrucht, tot 12cm lang en in de meeste gevallen met een groene of gele schil. Rijpe vruchten geven een doordringende geur af en zijn makkelijk met de vinger in te drukken. Het vruchtvlees is afhankelijk van de varieteit groenachtig wit, roze of donkerrood en bevat een groot aantal ringvormig gerangschikte eetbare pitjes. De smaak is zoet/zuur, met een geheel eigen aroma.
Oorsprong
Tropisch Amerika
Gebruik
Als appel schillen, in vieren snijden, pitjes eventueel verwijderen en vers eten; verwerken in desserts en vruchtensalades; vruchtvlees tot moes maken, pitten uitzeven en het resultaat verwerken in nagerechten met ijs of yoghurt of als gebaksvulling.
Bewaren
Bij kamertemperatuur ongeveer een week. Niet bewaren beneden de 8C.
Voedingswaarde per 100g vruchtvlees
70 kcal. Vitaminegehalte: 200 tot 400 i.e. vitamine A, 200 tot 600 mg vitamine C.
Industriele verwerking
Sap, gelei, compote en moes
Kalender beschikbaarheid - Legenda x=beschikbaar
jan | feb | mrt | april | mei | juni | juli | aug | sept | okt | nov | dec | |
X | X | X | X | x | x | x | x | X | X | X | X | Colombia |
X | X | X | X | X | X | X | X | x | x | x | x | Equador |