Wasabi / Verse wasibi stronk / teelt regulier - schoon geteeld / Japan / 100gram

Vorige Artikel 87 van 91 Volgende
€ 79,86 (inclusief 9% btw)
Aantal

De kweek van de groene plant Wasabia japonica waarvan het bovenste gedeelte van de wortel/stronk gebruikt worden, is niet eenvoudig. Strenge eisen stelt hij onder andere aan temperatuur en vochtigheid. Buiten Japan wordt de plant gekweekt in Nieuw-Zeeland en in Oregon, Verenigde Staten en sinds kort in Engeland. Wasabi wordt op de markt gebracht in poedervorm, in smeerbare pasta en als verse knolletjes, vergelijkbaar met gember. Poeder wasabi is een lang houdbaar, mits afgesloten. Het poeder dient aangemaakt te worden met water en krijgt pas dan zijn volledige smaak Zonder toevoeging van water kan de smaak bitter zijn.


De scherpe smaak van wasabi wordt veroorzaakt door dezelfde aromatische stoffen die werkzaam zijn in twee andere koolachtigen, mosterd en gewone mierikswortel. Van de laatste wordt de wortel meestal iets minder fijn vermalen. Vervolgens worden de stukjes ingemaakt of gedroogd. Gewone mierikswortel mist de opvallend groene kleur van de Japanse variant.


Je kunt natuurlijk een beetje sjoemelen met de ingrediënten en je hebt veel goedkopere wasabi. Meestal gebruikt men gewone mierikswortel waaraan kleurstof is toegevoegd.
Zelfs in Japan zou namaak-wasabi veel gebruikt worden, alles draait om geld en wasabi is duur.

Verse wasabi heeft sterk anti-bacteriele eigenschappen. Dat was de reden dat ze Japan het gingen gebruiken samen met eten van rauwe vis.

Smaak
Pittig delicaat en zweemt lang na.

Gebruik
Rasp verse wasabi zeer kort voor gebruik of aan tafel (geraspte wasabi kan niet bewaard worden). Begin aan de dikke kant van de wasabi (dat is de jonge kant en die is het beste). Snijd de restanten van de bladstengels er af. Verwijder - alleen van het benodigde stuk - met een scherp mesje de bobbelige schil, doe dit zo dun mogelijk. Tip: Erg verse wasabi hoeft soms alleen maar schoongeboend te worden.

Rasp de wasabi met een fijne ras Wasabi wordt altijd loodrecht op de rasp met een rond draaiende beweging geraspt.Voor wasabi wordt een erg fijne rasp gebruikt. Traditioneel is dat same-gawa (haaien-huid) op een plankje.

Hak de geraspte wasabi met de botte kant van een mes (zo komt de smaak beter vrij). Vorm een bergje of een balletje van de wasabi en laat de wasabi circa 5 minuten bij kamertemperatuur staan zodat de smaak zich goed kan ontwikkelen.

Houdbaarheid
De verse Wasabi-wortel is mits op de juiste wijze bewaard, minimaal 2 - 4 weken houdbaar. Dat wil zeggen: de Wasabi individueel omwikkelen met neteldoek. Deze onder zeer koud stromend water houden. Vervolgens de Wasabi in de neteldoek op een open schaal in de koelkast bewaren. De Wasabi mag niet bevriezen! Vervolgens om de 3-4 dagen de Wasabi in zijn geheel weer onder een koude stroom water vochtig maken om uitdrogen te voorkomen en weer terugleggen.

Bron informatie: Koksforum.nl

Aanbieding

© 2012 - 2019 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.