Cactusbladeren / Vers cactusblad / Nopales Crudos | Nopalis | Cactus Peddle | Mexico | 500gr (2-3 bladeren)

Vorige Artikel 28 van 95 Volgende
€ 14,95 (inclusief btw)

Nopal of Nopales is een veel voorkomende naam in het Mexicaans Spaans voor Opuntia-cactussen (vaak genoemd in Engels als prickly pear – cactusvijg, de vruchten maar ook de bladeren van deze cactus).

De nopales bladeren kunnen rauw of gekookt worden, gebruikt in marmelades, soep, stoofpotjes en salades, smoothy's evenals voor traditionele medicijnen of als voer voor dieren. De Nopales zijn meestal van de soort Opuntia ficus-indica of Opuntia joconostle, hoewel de bladeren van bijna alle Opuntia soorten eetbaar zijn. Het andere deel van de nopale cactus die eetbaar is, is het fruit dat in het Spaans Tuna wordt genoemd en in ons land bekend is als cactus- of woestijnvijg.

Nopales worden over het algemeen vers in Mexico verkocht, van stekels ontdaan, voorgesneden naar wens, ze kunnen ook worden ingeblikt en zelfs gedroogd, vooral voor de export.

In plakjes of blokjes gesneden hebben nopales een lichte geur zoals van groene sperziebonen, en knapperig van buiten, textuur binnenin is lijmachtig. Ze zijn in hun voorjaar het meest mals en sappig.

Nopales worden meestal gebruikt in Mexicaanse keuken in gerechten zoals huevos con nopales "eieren met nopale", carne con nopales "vlees met nopale", tacos de nopales, in salades met tomaat, ui en queso panela (panela kaas), of Gewoon op zichzelf als een groente. Nopales zijn gegroeid tot een belangrijk ingrediënt in de nieuwe Mexicaanse keuken  en in de Tejano cultuur van Texas.

Gezondheid: bevat veel vitamine C  en op Sicilië gebruiken ze het als huismiddel tegen maagzweren; het slijm in de plant schijnt goed te helpen.

Schoonmaken van deze cactusbladeren doe je zo: https://patijinich.com/recipe/cleaning_cactus_paddles_or_nopales/

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2021 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss