collo

Poblano | Mexicaanse Ancho Pablano / Ancho Poblano/ NL / doos 2 kilo

Artikel 22 van 29
€ 39,00 (inclusief btw)

De Ancho pablano worden ongeveer 10 cm lang en zo’n 6 cm in doorsnee. In de onrijpe fase is de peper donkergroen en wordt dan Poblano genoemd. Wanneer de peper verder rijpt wordt hij rood en blijft men hem Ancho noemen. Rijpt de peper naar donkerbruin dan noemt men hem Mulato. Deze peper is een van de meest populaire pepers in Mexico. In Mexico gebruikt men de Poblano’s voor ‘chile rellenos’ (gevulde en gefrituurde pepers).  De Ancho’s worden ook veel in ‘mole sauzen’ gebruikt.

Culinair
Hoewel ze vaak gevuld worden met rijke romige kazen, zwarte bonen, aardappelen, zeevruchten, eieren en gehakt, kunnen ze ook worden gegeten met slechts eenvoudige toevoeging van olijfolie en zeezout. Groene Pablano combineren  goed met kruiden zoals verse koriander, epazote (Mexicaans kruid met de smaak van petroleum en citrus) oregano, aardse smaken zoals champignons en de kazen feta, gorgonzola en pecorino. Gekookte groene Pasilla kunnen ingevroren zes maanden bewaard worden.

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel