Gember bloem / Myoga / Myouga / Japanse gember / Ginger Flower / Japan / 2 bakje à 50 gram

Vorige Artikel 43 van 95 Volgende
€ 39,00 (inclusief btw)

Myoga heeft een bleke, robijn roze huid met een wit tot kalkgroen vruchtvlees. Het heeft een delicate smaak, een zachte en frisse textuur, terwijl het aroma scherp is. Deze scherpte is te wijten aan de concentratie van de verbinding, galanal, uit zijn wortels. De delicate smaak en de dunwandige knopppen  laten het toe om de smaken van begeleidende ingrediënten te absorberen. De culinaire aantrekkingskracht liggen vooral in de geur en textuur.

Seizoen
Myoga wordt voornamelijk in de zomermaanden geoogst.


Plantkunde
Myoga is een traditioneel gewas in zowel Japan als Korea. Het is inherent ingebed in de Japanse cultuur en keuken. Het is gekweekt voor zijn eetbare bloemen en scheuten voor culinaire, medicinale en decoratieve doeleinden. Myoga's bloemen zijn steriel, dus de voortplanting gaat via wortelstokken. De wortels worden gescheiden om nieuwe planten te creëren. De bloemknoppen worden geoogst voordat ze boven de grond uitkomen. Het gebrek aan blootstelling aan chlorophyl verklaart het doorschijnende uiterlijk van de bloemknoppen. Als de bloem bloeit voordat hij is geoogst, wordt hij als oneetbaar beschouwd.

Gebruik
Myoga wordt vaak gebruikt voor het inmaken. De delicate textuur is een prachtige aanvulling op soepbouillon, sushi (rijst) en roerbakgerechten. Het kan worden vervangen door gember, maar het zal minder pikant zijn als gember.

Herkomst
Myoga is een vaste plant die de voorkeur geeft aan rijke gronden en diepe schaduw. Hoewel Myoga oorspronkelijk is voor Japan en Korea, zijn verschillende soorten met succes gekweekt in Nieuw-Zeeland en Australië.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2021 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss