recept

Goudgele stoofpeertjes met citrus en kurkuma

Artikel 1 van 2 Volgende

Ingredienten:

  • 1 kilo stoofperen (Gieser Wildeman)
  • ca 1 cm kurkuma vers (of 1 theelepel gedroogd)
  • 1 sinaasappel bio
  • 1 citroen bio
  • Suiker naar wens
  • optioneel: kaneelstokje

Schil de peren en doe ze in vieren (of laat kleine peertjes heel). Kook de peren met toevoeging van de suiker, de schil en sap van de citroen, de schil en sap van de sinaasappel en kurkuma (in plakjes).  Beetje water toevoegen zodat de peertjes bijna onder staan. Als de peren gaar zijn (na ca 30-35 minuten) deze uit de pan halen en het vocht verder laten inkoken. Als dit is ingekookt gaat dit over de peren en laat je het afkoelen.

Tip: Eventueel kan je er nog een kaneelstokje of steranijs bijvoegen .

Deze prachtige gouden stoofpeertjes zijn lekker als bijgerecht bij groenten of als toetje met een bol ijs.
 

Recept getipt door: -Ina Meyer-

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
┬ę 2012 - 2021 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss