*ONBEHANDELD - ITALIE | BLOEDSINAASAPPEL MORO / Lichtrood tot donkerrood / Biologisch - Sicilië / 1KG (ca 5-6 stuks)

Vorige Artikel 7 van 58 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)

De bloedsinaasappel is een bijzonder soort sinaasappel: het vruchtvlees van deze sinaasappel heeft een rode kleur. Bloedsinaasappels groeien op Sicilië, in Spanje en Israël. Door de aanwezigheid van rijke vulkaangronden op Sicilië hebben de Siciliaanse bloedsinaasappels een diepere rode kleur en een vollere smaak.

De smaak van de bloedsinaasappels is, net zoals andere sinaasappelrassen, fris zoet tot zoet. De Universiteit van Messina op Sicilië doet onderzoek naar de eigenschappen van de natuurlijke rode kleurstof in bloedsinaasappels. Deze stof zou de wanden van aders versterken.

Pers je de rode sinaasappels uit, dan kun je er snel een mooi aperitief mee maken door er prosecco op te schenken.

Verkrijgbaarheid:
van december tot maart

Moro's zijn de roodste van alle sinaasappelen, haar diepe rode kleur neigt naar zwart. De Taracco is de koning van alle bloed sinaasappelen om zijn zoetere smaak, maar de Moro kan gerust de prins genoemd worden met zijn iets zuurdere smaak.

In het begin van het seizoen is het vruchtvlees nog oranje. De Moro begint te rijpen rond begin december (oranje tot halfrood), maar is ongeveer een maand later op zijn best (donkerrood en zoeter/kruidiger van smaak).

Waarschijnlijk is deze belangrijke Siciliaanse cultivar ontstaan ​​in de citrusteelt van het Lentine gebied (provincie Siracusa). In Italië speelt het een belangrijke rol, omdat de pulp van de Moro een belangrijk export product is.

De vruchten zijn middelgroot, met een diep oranje kleur tot paars-rood als het eenmaal de volledige rijping bereikt heeft. In het begin van het sezioen (december-januari) zijn de vruchten nog oranje met een beetje rood binnenin.

De vorm verandert tussen plat, rond tot ovaal. De schil is van middelmatige dikte en het oppervlak is meestal glad. Het vruchtvlees is pitloos en oranje tot donkerrood van kleur. Er is veel sap en de smaak is aangenaam fris. Behalve de zeer rijpe vruchten waarvan de geur sterker wordt en de smaak wat bitterder (einde van het seizoen). 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2022 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss