nieuw van het seizoen

*BIO - NL | ZOETE CAMPAGNER | OUD RAS STOOFAPPEL UIT DE ARK VAN SLOWFOOD | TEELT: BIO -NL | 1KG (klein, ca 8-9 appel)

Vorige Artikel 5 van 26 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)

Zoete appels voor de stamppot ("hete bliksem").

Zoete Campagner De oorsprong van deze appel is niet bekend. Was in 1850 al een oud ras, waarvan vrij wat grote bomen zijn gevonden. Zoete Campagner was niet het bekendste zoete appelras, maar kwam wel op vele plaatsen in het noorden en vooral in het midden van Nederland voor. Een erg groot ras is het nooit geweest, omdat de eigenschappen van de Zoete Campagner minder waren dan die van Zoete Ermgaard, dat vroeger een belangrijk zoet appelras was.

Gebruik:Uitsluitend geschikt als stoofappel, zeer goede kwaliteit als stoofappel.

Zoete Ermgaard of Armgaard is een zoet appelras dat in 1864 voor het eerst werd beschreven. Het ras is waarschijnlijk van Nederlandse herkomst en is een tijdlang het belangrijkste zoete appelras geweest. Vooral in Noord- en Zuid-Holland stonden veel hoogstambomen van dit ras. De appel is vrij klein en lichtrood met rode strepen op een gele ondergrond.

Zoete Ermgaard is zowel geschikt voor stoof- als handappel (wel weinig sappig) en is tot april goed bewaarbaar.

De appels worden in de eerste helft van oktober geplukt en zijn eetrijp vanaf half november. De appels zitten erg vast aan de boom en blijven bij niet plukken lang hangen. De kwaliteit is goed tot zeer goed en het vruchtvlees is wit en weinig sappig.


SCHOONMAKEN
Schil kookappels pas op het laatste moment. Verwijder dan ook het klokhuis en snijd ze in stukjes. Je kunt ze eventueel in koud water met citroensap bewaren om te voorkomen dat ze bruin uitslaan.

BEWAREN
Appels blijven op een fruitschaal bij kamertemperatuur doorgaans wel een week goed, soms nog langer. Bewaren in de groentelade of op een andere koele plek bevordert de houdbaarheid.

AANVOERTIJDEN
Eind NOVEMBER tot APRIL

GEZONDHEIDSVOORDEEL
Appels zijn rijk aan vitamine C en bevatten zeer veel vezelstoffen. Bovendien wordt aan de appel een cholesterolverlagend effect toegeschreven.

Bron: Slow Food Zwolle

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2021 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss