Edamame Bonen | ONTDOOIT PRODUCT | Teelt regulier - China | 500gram

Vorige Artikel 8 van 24 Volgende
€ 6,95 (inclusief 9% btw)

Edamame boontjes zijn onvolwassen sojabonen die nog in hun peulen zitten. De peulen zijn heldergroen en bedekt met een lichte dons. De peulen worden over het algemeen als oneetbaar beschouwd omdat ze taaie en vezelachtige zijn. Wanneer de peulen worden verwijderd, zijn de grote, ovale boontjes ingepakt in een gladde coating en zijn ze dicht met een taaie consistentie. Wanneer gekookt, heeft Edamame een zachte maar stevige textuur en een groene, nootachtige, licht zoete en grasachtige smaak.

Let op! Dit is een bevroren product, bij aankomst ontdooit!

Beschikbaarheid
Edamame is het hele jaar door beschikbaar, bevroren of vers.

Botanisch
Edamame, botanisch geclassificeerd als Glycine max, is een Japanse naam voor de clustering van hele, onrijpe sojabonen die nog in hun peulen zitten en lid zijn van de Fabaceae-familie. Vertaald vanuit het Japans naar "erwten op een tak of stengel", komt Edamame inheems voor in Oost-Azië.

 

Voedingswaarde
De sojabonen in Edamame worden beschouwd als een compleet eiwit, wat betekent dat het de essentiële aminozuren bevat die nodig zijn om het menselijk lichaam in stand te houden. De bonen bevatten ook calcium, vitamine C en E, vezels, fosfor, magnesium, kalium en mangaan.

 

toepassingen
Edamame is het meest geschikt voor gekookte toepassingen zoals koken en stomen. De bonen worden traditioneel gekookt in hun peulen en worden als tussendoortje thuis of in restaurants als voorgerecht geconsumeerd. Eenmaal gekookt, kunnen de peulen met zout worden bestrooid voor extra smaak of ze kunnen worden gemengd met smaakmakers zoals azijn en zout, sambal oelek en limoen, gerookt zout en suiker, kokosolie en sumak, of knoflook en parmezaanse kaas. Behalve als snack, kunnen de bonen uit de peulen worden verwijderd en worden verwerkt in salades, soepen, noedels en roerbakgerechten. Ze kunnen ook worden gemengd in hummus en andere dips, gemengd in desserts en snoepjes, of worden gecombineerd met zwarte bonen om plantaardige hamburgers te maken. In Tohoku, Japan, worden Edamame-bonen tot een pasta gemaakt en geserveerd in zunda-mochi, wat rijstwafels zijn die zijn bedekt met de gezoete pasta. Edamame moet onmiddellijk worden gebruikt wanneer het vers is voor de beste smaak en blijft tot tien dagen bewaard wanneer het wordt gekookt en in de koelkast wordt bewaard. Wanneer ze worden geblancheerd en ingevroren, kunnen ze gedurende 6-8 maanden bewaard worden in de diepvries.

 

Biersnack
In Japan wordt gekookte Edamame geserveerd als snack met bier in bars die bekend staan ​​als Izakaya. Deze snack- en drankcombinatie kwam in Japan in de jaren zestig veel voor toen koelkasten het mogelijk maakten om Edamame en bier thuis in te vriezen en op te slaan.

Aanbieding

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2021 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel