KANZI APPEL | ITALIE | 1 KILO

Artikel 2 van 2
€ 5,95 (inclusief btw)

Kanzi is rond, middelgroot en diep rood of rood-geel tot rood-oranje bedekt met geel. Het vruchtvlees is stevig, wit en geurig en de textuur is zowel knapperig als licht brossig. Kanzi-appels hebben een uitgebalanceerde zoetezure smaak. Ze zijn vooral sappig, een eigenschap die doet denken aan hun Gala-ouder. Hoewel Kanzi uiterlijk lijkt op hun Jazz-broer of zus, hebben ze een meer delicate smaak.

Beschikbaarheid
Kanzi-appels zijn verkrijgbaar in de herfst/winter.

Oorsprong
De Kanzi-appel is een kruising tussen een Gala en een Braeburn-appel, twee variëteiten uit Nieuw-Zeeland, en is gerelateerd aan de Jazz-appel, die dezelfde ouders deelt. De naam Kanzi betekent "gelukkige schat" in Swahili, een naam gekozen voor marketingdoeleinden.

Voedingswaarde
Appels bevatten weinig calorieën, maar veel belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine C, kalium en ijzer. Ze bevatten verschillende soorten vezels, waaronder oplosbare vezels, die de cardiovasculaire en spijsverteringssystemen versterken, en pectine, dat een gezonde spijsverteringsomgeving voor goede bacteriën in stand houdt.

toepassingen
Eet ze rauw, in salades, of snijd ze in partjes als snack. Kanzis zijn ook goede bakappels, omdat ze zowel hun vorm als hun sappigheid behouden nadat ze zijn gekookt/gebakken; probeer ze in taarten of taartjes. Kanzis passen goed bij witte, romige kazen die niet concurreren met de smaak van de appel. De zoetheid van Kanzi past ook goed bij sterke kazen zoals gorgonzola en ander fruit zoals vijgen.


Geschiedenis
België is het land van oorsprong van de Kanzi-appel. Het werd door het bedrijf Greenstar Kanzi Europe in 2004 op de Europese markt geïntroduceerd. De productie van Kanzi is gestaag toegenomen; ze worden voornamelijk geteeld in West-Europa, met name Nederland en Australië.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel