collo

Minneola Tangelo | Mineola | Turkije | doos 15 kg 72 stuks

Vorige Artikel 3 van 5 Volgende
€ 44,00 (inclusief btw)

Minneola heeft een fijne smaak met een goede zuurgraad en heel veel sap in het zachte vruchtvlees.

De Minneola is een buitengewoon sappige citrusvrucht met een uitgesproken en aantrekkelijke smaak. Het kan gevoelig zijn voor zuurheid, afhankelijk van de teeltgebieden, maar is van uitstekende kwaliteit voor diegenen die van een vleugje zuur houden om de smaak in evenwicht te brengen. Het is meestal pitloos, is heel gemakkelijk te pellen en voelt vrij zacht aan als het rijp is. De vorm is rond met een kenmerkende uitstulping en de schil is fijnkorrelig, bijna glad met een aantrekkelijke diep oranjerode kleur.

Omdat ze redelijk winterhard zijn, kunnen Minneola-bomen zich goed aanpassen aan een breed scala aan klimaten en kunnen ze zowel de hete omstandigheden van de subtropen als de koelere mediterrane klimaten aan. Het is een fruitsoort uit het middenseizoen.

Minneola uit Peru lijkt minder zuur te zijn dan de meeste andere soorten, maar de timing van de oogst is ook belangrijk omdat het fruit visueel rijp kan zijn voordat de interne kwaliteit goed is ontwikkeld.

Herkomst: De Minneola is eerder een tangelo dan een sinaasappel of mandarijn en behoort dus strikt genomen niet tot een van beide categorieën. Het is het resultaat van een kruising tussen een grapefruit (Duncan) en een mandarijn (Dancy tangerine), vandaar de omschrijving als een tangelo. Het werd oorspronkelijk geproduceerd door Swingle, Robinson en Savage in de UDSA, Orlando, Florida, 1931.

landen : Florida, Zuid-Afrika, Peru, Turkije, Israël

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2023 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss