Recept

Snelle Limoncello in 2-3 weken

Vorige Artikel 2 van 3 Volgende

Snelle Limoncello in 2-3 weken

  • Voor ca 2,5 liter limoncello
  • 12-14 onbespoten citroenen / Italiaanse Amalfi citroenen (dikke schil, bevat meer citroenolie) of gewone bio citroenen
  • 1 Liter alcohol (minimaal 92 %) (o.a. bij drank.nl te koop)
  • 1600 ml water
  • 600 gr suiker
  • Grote pot met deksel om de schillen te laten trekken in alcohol. Grote lekvrije (glazen) pot waar in ieder geval 1,5 liter in kan.
  • Schone lege flessen (wil je leuke flesjes dan kun je deze online bestellen bij de Braumarkt.com)
  • Trechter

Snijd met een dunschiller de gele schil van de citroenen (zonder het wit van de schil, alleen het gele laagje) en doe deze met de alcohol in een afgesloten pot. Laat dit twee dagen staan. Haal na twee dagen de citroenschillen uit de alcohol en zeef de alcohol vervolgens. Door het hoge alcohol gehalte is twee dagen trekken voldoende. Gebruik je bijvoorbeeld alcohol met een laag alcoholpercentage (wodka, jenever, grappa) dan moet je langer geduld hebben en laat je het twee weken trekken. De kleur van de alcohol is nog helder (urinekleur) maar dat verandert straks in de volgende stap!

Na het trekken: Maak een suikersiroop door het water met de suiker aan de kook te brengen in een grote pan. Laat het mengsel vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur (20-24 graden). Als het te heet is verdampt er alcohol bij het bijschenken en dat willen we eigenlijk niet. Doe de gezeefde alcohol bij de suikersiroop en meng dit door elkaar. Je ziet het direct troebel worden. Giet de limoncello in een fles (of meerdere flesjes) en sluit die goed af. Laat de limoncello 2-3 weken rusten op een koele, donkere plek. Daarna kun je hem het beste in de vriezer bewaren, want ijskoud is limoncello het allerlekkerst! Als het alcoholpercentage lager is dan kan de limoncello bevriezen en de fles stuk gaan!

Het alcohol percentage in dit recept wordt ongeveer 34-35%. Pas dus goed op, het is een stevig drankje! Volgens de Italianen is limoncello goed voor de spijsvertering. In Italië wordt deze likeur dan ook meestal na het eten geserveerd als digestief.

Limoncello is ook een prima basis voor een mix of cocktail. Op het internet zijn vele variaties te vinden.

Tip: gooi de schillen niet weg maar maal ze fijn in de keukenmachine en meng het met kristalsuiker, zo maak je je eigen citroensuiker voor extra smaak in cake, taart en andere baksels.

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
┬ę 2012 - 2023 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss