CITROENEN VERNA - GROENE DELEN | *SPANJE | MAAT KLEIN | 4 STUKS

Vorige Artikel 7 van 8 Volgende
€ 3,50 (inclusief btw)

De Verna-citroen is de tweede meest geteelde cultivar in Spanje, na de Fino. De plant is erg krachtig en is meer winterhard dan de Fino-citroen. De vrucht is middelgroot en ovaal of duidelijk elliptisch van vorm, met een vrij prominente steellob en een uitgesproken bult. De middeldikke tot dikke schil is erg strak en medium gerimpeld, terwijl het vruchtvlees vrij sappig is met weinig zaden (3-4 per vrucht). De Verna-citroen rijpt van februari tot juli.

De citroen Fino is ook wel bekend als Mesero, Blano of vooral als Primofiori. Het onderscheidt zich in vergelijking met andere variëteiten door meer een bolvorm dan een ovale vorm te hebben. Fino citroenen komt van gewone citroenenzaden van de Vega Alta van Segura in Murcia. De teelt van citroen Fino begint van half september tot half april, en worden geplukt als de telers menen dat het fruit zijn volledige rijpheid en percentage sap heeft bereikt. Het gaat om een ​​zeer productieve variëteit die zich aan alle soorten gronden kan aanpassen en zich beter kan herstellen van de vorst dan welke andere variëteit dan ook. De citroen Fino heeft veel voordelen voor je gezondheid, zowel culinair als medisch. Het helpt met zijn sap bij de spijsvertering en is ook een goed zuiverend middel voor je lever, het stimuleert je  immuunsysteem en helpt om de PH in evenwicht te brengen door alkalisch te zijn.

Calorieën: 29
Koolhydraten (g): 9
Vezel (g): 1
Kalium (mg): 149
Magnessium (mg): 18
Foliumzuur (mcg): 7
Vitamine C (mg): 50

Kenmerken
De citroen Fino is erg herkenbaar aan zijn grotere bolvorm van de andere variëteiten en aan zijn dunne en gladde schil. Het is een middelgrote citroen, het bevat veel pitten in vergelijking met andere variëteiten en bevat veel sap

Toepassingen
De mogelijkheden van de Lemon Fino zijn eindeloos, niet alleen bij het koken maar ook in de geneeskunde, het wordt ook gebruikt om de slechte geur van de koelkast te elimineren, het kan houten tafels of snijplanken desinfecteren door met een halve citroen over heen te wrijven, insecten te verjagen, of de guacamole of de bloemkool hun kleur te houden door er een lepel citroen aan toe te voegen. Het kan ook worden gebruikt voor zijn schil door het aan vee te voeren.


Eigenaardigheden
De citroenschil  om bruine suiker los te houden: voeg een paar reepjes citroen toe in de pot met bruine suiker.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2022 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss