Thaise papaya

GROENE PAPAYA | GROENTE PAPAJA | VOOR THAISE SALADE | THAILAND | per kg (2-3 stuks)

Vorige Artikel 8 van 8
€ 15,95 (inclusief btw)

Groene papaja weegt gemiddeld 300-600gram. Het is peervormig met een donkergroene schil en een licht doorschijnend lichtgroen vruchtvlees met onderontwikkelde zaden in de kern. Het vruchtvlees is het eetbare deel van de vrucht. Het vruchtvlees is qua textuur en consistentie komkommerachtig. Het is semi-stevig. De smaak van het vruchtvlees is mild. Groene papaja bestemd voor verwerking als groente rijpen niet meer na.

Beschikbaarheid
Groene papaja’s  zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Voedingswaarde
Papaja staat bekend als de "power fruit" omdat het wordt gebruikt als een universele remedie voor veel gezondheidsstoornissen en ziekten. Het bevat nuttige enzymen en heeft een hoog antioxidantgehalte. Het versterkt het immuunsysteem en helpt het spijsverteringsstelsel.

Toepassingen
Groene papaja wordt meestal gebruikt in hartige gerechten, omdat ze weinig tropische zoetheid hebben van rijpe papaja. Geraspt in salades heeft het een knapperige, komkommerachtige textuur en milde smaak. Om te bereiden, in tweeën gesneden; verwijder zaden. Verwijder de huid met een dunschiller of schilmesje. Koel om te bewaren. Verwerk ze binnen een dag of twee, anders gaat de fragiele smaak verloren.

Groene papaja eet men als groente. Met een dunschiller makkelijk te schillen, daarna raspen met een speciale “papaya-peeler” om lange, dunne sliertjes te krijgen, of een huis-tuin-en-keuken-rasp voor minder mooie sliertjes. 
Een van Thailands beroemdste gerechten is Som Tum, een salade van groene papajasliertjes die gestampt/gekneusd worden met een dressing van in ieder geval limoensap, suiker, chilipeper en vissaus.

Culturele informatie
Hoewel groene papaja geen inheems fruit is voor deze landen, wordt het meestal gebruikt in de Vietnamese en Thaise keuken.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2021 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss