Recept

Gebakken Tropea uien uit de oven met verse kruiden

Artikel 1 van 1

Deze gebakken uien worden na het bakken zoetig en zijn heerlijke als bijgerecht bijvoorbeeld bij een vlees- of visgerecht of als groente bij een lekker pastagerecht.

INGREDIËNTEN

  • 4 Tropea rode uien (verse voorjaarsuien of later in het seizoen de ‘gedroogde’)
  • Rozemarijn naar smaak
  • Salie naar smaak
  • Tijm naar smaak
  • Grof zout 5 g
  • Zwarte peper naar smaak
  • Extra vierge olijfolie naar smaak

Voorbereiding
Om de Tropea-uien in de oven te bereiden, verwijder je eerst het deel met de wortels en schil het velletje er af. Snijd ze vervolgens verticaal in twee helften.

Schik de uien in een pan (de pan moet geschikt zijn om in de oven te kunnen of je doet ze na het bakken in een ovenschaal), besprenkel ze met een scheutje olie en bak ze op hoog vuur ongeveer 5 minuten, verschuif ze voorzichtig wat heen en weer zodat ze niet vastbakken aan de pan. Laat ze met de gesneden kant naar boven, om ze niet te verbranden. Neem intussen de aromatische kruiden en hak ze fijn. Haal de uien dan van het vuur zodra ze licht gebakken zijn en bestrooi ze met de versgehakte kruiden. Bestrooi met grof zout en peper en voeg een scheutje olie toe. Zet de pan daarna in de voorverwarmde oven op 190 ° gedurende ongeveer 30-35 minuten op het middelste rooster. Haal ze uit de oven en serveer je Tropea-uien als bijgerecht bij bijvoorbeeld bij vlees of visgerechten of als groente bij een lekker pastagerecht.

Hou je wat over? Bewaar de gebakken Tropea-uien in de koelkast afgesloten in een luchtdichte verpakking en consumeer ze binnen een paar dagen, licht verwarmd.


Tips:
1.Wrijf de gebakken Tropea-uien voor het bakken in met een halve citroen.
2.Als u ze goed gekarameliseerd wilt hebben, kunt u een theelepel honing toevoegen voordat u ze in de oven doet.
 

Caloriën per portie

• Energie Kcal 106

• Koolhydraten g 13.2

• waarvan suikers g 9.1

• Eiwitten g 2.3

• Vet g 4.9

• waarvan 0,73 g verzadigd

• Vezels g 2

• Natrium 277 mg

Bron: www.Giallozaffarano.it
Foto: Harry Hönebecke

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2023 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss