Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak. Krulandijvie of frisee is een variëteit met lichtgroene gekrulde bladeren. Deze variant is heel lekker en decoratief in salades. Andijvie kan gekookt of rauw gegeten…
Eikenbladsla is een van de vele variëteiten van sla. De bladeren van eikenbladsla hebben de vorm van een blad van de Amerikaanse eik en zijn aan de buitenkant roodbruin gekleurd, het middendeel bleekgroen. Er bestaat echter ook…
Eikenbladsla is een van de vele variëteiten van sla. De bladeren van eikenbladsla hebben de vorm van een blad van de Amerikaanse eik en zijn aan de buitenkant roodbruin gekleurd, het middendeel bleekgroen. Er bestaat echter ook…
Een bonte bladgroente. Geschikt als salade of licht gegaard bijvoorbeeld in een wok. De bladgroente bevat veel vitamince C, ijzer en calcium en de stengels geven, mits iets langer gegaard, een volle authentieke smaak.
Snijbieten met steel (vlezig blad en krokante steel) uit Emilia Romagna)
Ideaal om vullingen te bereiden voor sommige type pasta of in de oven bereid met roomboter en kaas.
Raapstelen zijn een heerlijke voorjaarsgroente. In de volksmond worden raapstelen ook wel ‘keeltjes’ en in de handel ‘stelen’ genoemd. Raapstelen zijn het jong geoogste blad van de Chinese kool of de witte meiknol, dat met…
Raapstelen zijn een heerlijke voorjaarsgroente. In de volksmond worden raapstelen ook wel ‘keeltjes’ en in de handel ‘stelen’ genoemd. Raapstelen zijn het jong geoogste blad van de Chinese kool of de witte meiknol, dat met…
Groen aan de buitenkant en wit in het midden. Kan worden verrijkt met kleine schilfers kaas (Parmigiano Reggiano of Grana Padano) en dan aangemaakt met de nodige extra vergine olijfolie.
Rucola of raketsla is een eenjarige plant die behoort tot de Kruisbloemenfamilie. De plant komt van nature voor op het Noordelijk halfrond en in Zuid-Amerika. Rond 1980 is rucola ook in Noord-Europa in de belangstelling gekomen.…
Castelfranco radicchio is een oud Italiaans wintergewas botanisch bekend als Cichorium intybus. Een lid van de familie Asteraceae. Castelfranco radicchio is een kruising tussen Escarole en radicchio Trevisano. Ook bekend als…
De grote uitzondering binnen de radicchiofamilie is de varieteit Castelfranco. Deze radicchio heeft een groen in plaats van rood blad. Castelfranco is een slasoort die is voortgekomen uit een kruising tussen roodlof en andijvie.…
Raapstelen mals uit Puglia (winter), lijkt op broccoli.
Heerlijk in de koekenpan met olie en knoflook. Onmisbaar om de beroemde orecchiette pasta te bereiden.
Raapstelen mals uit Puglia (winter), lijkt op broccoli.
Heerlijk in de koekenpan met olie en knoflook. Onmisbaar om de beroemde orecchiette pasta te bereiden.
IJskruid of Glacial wordt ook 'sodaplant' genoemd omdat de blaasjes op de bladeren natriumcarbonaat uitscheiden.Op het blad van ijskruid liggen 'ijskristallen' die tegen uitdroging beschermen.
IJskruid of Glacial wordt ook 'sodaplant' genoemd omdat de blaasjes op de bladeren natriumcarbonaat uitscheiden.Op het blad van ijskruid liggen 'ijskristallen' die tegen uitdroging beschermen.
De botersla verdween enige tijd steeds meer uit de winkels ten gunste van de ijsbergsla die veel beter houdbaar is (zowel in de winkel als in de koelkast), maar de ijsbergsla is wat kool-achtiger. Inmiddels maakt de botersla…
Lollo rosso (de rode) en lollo biondo (de lichtgroene) zijn slasoorten met een losse krop en een sterk gekroesd blad. Het blad is zacht en de smaak is heel neutraal. Deze decoratieve slasoorten komen van oorsprong uit Italië.
Een bonte bladgroente. Geschikt als salade of licht gegaard bijvoorbeeld in een wok. De bladgroente bevat veel vitamince C, ijzer en calcium en de stengels geven, mits iets langer gegaard, een volle authentieke smaak.
Radicchio Treviso is een mildere radicchio en komt zeer goed tot zijn recht in salades en bijgerechten. In Italië wordt deze variant vaak gegrild als alternatief voor een steak geserveerd. Snijd hiervoor de radicchio doormidden…
Radicchio Treviso is een mildere radicchio en komt zeer goed tot zijn recht in salades en bijgerechten. In Italië wordt deze variant vaak gegrild als alternatief voor een steak geserveerd. Snijd hiervoor de radicchio doormidden…
Radicchio Rosso wordt al eeuwen in Italië geteeld en behoort tot dezelfde plantensoort als witlof. Deze kleine, ronde krop heeft donkerrood blad dat wit dooraderd is. De structuur van het blad is zeer stevig en knapperig. Door…
Radicchio Rosso wordt al eeuwen in Italië geteeld en behoort tot dezelfde plantensoort als witlof. Deze kleine, ronde krop heeft donkerrood blad dat wit dooraderd is. De structuur van het blad is zeer stevig en knapperig. Door…
Knapperig en met een aparte smaak. We raden u aan het te mengen met rucola en een dressing van citroen, zout en een snufje gember opgelost in extra vergine olijfolie.