Divers soorten gekweekte en wilde paddestoelen (seizoen). Cantharellen, beukenzwammetjes, champignons en enoki. Lekker in Aziatische bowls, roerbakgerechten, soepen en ragout.
Een lichte nootachtige paddenstoel met een lekkere beet zijn termen die de Eryngii het best typeren. Deze paddenstoel is het best te combineren met varkensvlees, lamsvlees en vele witvissen. De Eryngii is populair binnen de…
Deze champignons groeien in mergelgrotten. Ze zijn wat droger van structuur dan gewone champignons en ze zijn iets pittiger van smaak. Verder laten tijdens het bakken minder vocht los.
De hoed van de oesterzwam kan vele kleuren hebben, van grijzig tot roze en geel. Zijn naam dankt hij aan de gelijkenis met een oesterschelp; breed en waaiervormig. Deze soort wordt op een mengsel van stro en water geteeld en heeft…
De Pom Pom Blanc groeit ook in het wild, maar is hier bijna niet meer vindbaar. Groeiwijze: de Pom Pom Blanc wordt op kleine schaal geteeld. Deze teelt vindt plaats op een voedingsbodem van zaagsel.
Volwassen kastanjechampignon, sterker van smaak, ideaal om te vullen met een lekker kaasje, in z'n geheel bakken als hamburger, of in plakken snijden en bakken/grillen.
De shiitake is een eetbare paddenstoel, die van nature voorkomt in China en Japan. De paddenstoel wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken. In China wordt shiitake vanwege de aangename paddenstoelengeur ook `chiang gu` genoemd,…
De Latijnse naam is Cantharellus cibarius. In het Frans wordt de cantharel Girolle genoemd.Herkomst
De cantharel is een wilde paddestoel en kan niet geteeld worden. Hij groeit in loof- en naaldbossen op een humusarme, zure grond.…
De Latijnse naam is Cantharellus cibarius. In het Frans wordt de cantharel Girolle genoemd.Herkomst
De cantharel is een wilde paddestoel en kan niet geteeld worden. Hij groeit in loof- en naaldbossen op een humusarme, zure grond.…
Als je een witte champignon alle ruimte en rust geeft om door te groeien, wordt de hoed nog groter dan vijf centimeter en mag hij de naam ‘reuzenchampignon’ dragen. Deze soort kan wel twaalf centimeter groot worden en heeft…
Als je een witte champignon alle ruimte en rust geeft om door te groeien, wordt de hoed nog groter dan vijf centimeter en mag hij de naam ‘reuzenchampignon’ dragen. Deze soort kan wel twaalf centimeter groot worden en heeft…
Een in verhouding brede voet met een klein hoedje, dat zijn de mini eringii. Het kleinere broertje van de grote Eringii. Een lichte nootachtige paddenstoel met een lekkere beet zijn termen die de Eryngii het best typeren. Deze…
Deze paddestoelen worden geplukt in Oost-Europa en gedroogd in ovens. Hoe gezonder en intact de paddenstoelen hoe hoger de kwaliteit. De stukken zijn groot en heel en indien mogelijk, meer van de hoed dan van de stengel. Een tip…
Morilles hebben een sponsachtige, puntige hoed wat doet denken aan een honingraat. De smaak van de morilles is kruidig en komt goed tot zijn recht in wildgerechten of ragouts.
Deze wilde paddenstoel lijkt nog het meest op een “Cantharel in de rouw”. De hoorn des overvloeds is donkergrijs tot diepzwart van kleur en heeft, net als de Cantharel, een trechtervormige hoed met rafelige, iets omgekrulde…
Deze wilde paddenstoel lijkt nog het meest op een “Cantharel in de rouw”. De hoorn des overvloeds is donkergrijs tot diepzwart van kleur en heeft, net als de Cantharel, een trechtervormige hoed met rafelige, iets omgekrulde…
Judasoor komt gedurende het hele jaar voor in Nederland en België, zowel op levende als dode bomen. De zwam heeft een voorkeur voor de vlier. Het is een algemene en zich uitbreidende soort.
Judasoor komt gedurende het hele jaar voor in Nederland en België, zowel op levende als dode bomen. De zwam heeft een voorkeur voor de vlier. Het is een algemene en zich uitbreidende soort.
Maitake paddenstoelen variëren in grootte van klein tot zeer groot, gemiddeld 3-15 kilo, maar kunnen soms wel 100 kilo groot worden. Het vruchtlichaam heeft een ondergrondse, niet-eetbare basis die overgaat in een enkele vertakte…
Volwassen kastanjechampignon, sterker van smaak, ideaal om te vullen met een lekker kaasje, in z'n geheel bakken als hamburger, of in plakken snijden en bakken/grillen.
Shiitake is een stevige droge paddestoel met een veel lager vochtgehalte dan de meeste champignons. De smaak van shiitake lijkt op die van typische bospaddestoelen terwijl ze sterker is dan de smaak van de champignon. Shiitake…
De bruine beukenzwam wordt in het licht gekweekt, dit in tegenstelling tot zijn witte tegenhanger. De witte beukenzwam wordt namelijk in het donker gekweekt.
Een beukenzwam groeit als een grote bundel van kleinere paddenstoelen.…
De bruine beukenzwam wordt in het licht gekweekt, dit in tegenstelling tot zijn witte tegenhanger. De witte beukenzwam wordt namelijk in het donker gekweekt.
Een beukenzwam groeit als een grote bundel van kleinere paddenstoelen.…
Het broertje van de bruine beukenzwam is de witte beukenzwam. De bruine en de witte buikenzwam kennen in smaak vele overeenkomsten. De witte beukenzwam is te herkennen aan zijn veel lichtere kleur en smaak. Doordat de beukenzwam…
Het broertje van de bruine beukenzwam is de witte beukenzwam. De bruine en de witte buikenzwam kennen in smaak vele overeenkomsten. De witte beukenzwam is te herkennen aan zijn veel lichtere kleur en smaak. Doordat de beukenzwam…