Groente geeft veel voordelen voor de gezondheid en verlaagt het risico op chronische ziekten. Paprika bevat veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Vooral rode paprika bevat veel vitamine C.
Ze kunnen worden geroosterd, gevuld of gekookt met balsamico azijn (men heeft dan een uitstekend voorgerecht of bijgerecht voor bij vlees). Groene paprika reepjes in de kippesoep geeft wat frisheid aan de soep.
De paprika is de vrucht van bepaalde gekweekte vormen van Capsicum annuum. Andere gekweekte vormen van deze zelfde soort hebben heel anders uitziende vruchten die bekendstaan als chilipeper. De soort komt oorspronkelijk uit…
The best are polished, firm and a quite tight peel. There are different varieties: the most common distinction is between sweet and spicy and the colour. Red ones have a crunchy pulp, thick and sugary. They can be eaten raw in a…
Carli-peper is een milde variëteit die ook bekend staat als Calistan. carli wordt zowel gebruikt als gefrituurde of gegrilde groente, gesneden in salade, voor kaas, gevuld en gegratineerd, in sauzen en vleesgerechten en meer. De…
De Turkse keuken staat bekend om zijn gevulde groentegerechten genaamd dolma en sarma. Deze kleine groene paprika's worden gevuld met rijst, pijnboompitten en krenten - beter bekend als biber dolması (bee-BEYR 'dole-MAH'-suh) -…
Gebruik
Friggitello-paprika’s worden meestal gebakken of gegrild. Ze kunnen worden gesauteerd in olijfolie met knoflook, kruiden en tomaten of eenvoudig met zout, en geserveerd met brood of als bijgerecht bij maaltijden. In…
Sivri peper is een Turkse cayennepeper chili peper. Het is een zeer productieve plant die tot 50 peulen of meer draagt. De paprika's lijken op hele lange cayennepeper-pepers en enigszins slank zijn