De stelen hebben een wit-gele kleur, zijn groot, vlezig, knapperig en hebben een mild aroma. De meest malse in de kern zijn bijzonder geschikt om rauw te worden gegeten “in pinzimonio” een vinaigrette van olijfolie extra…
Geraspte of in stukken gesneden knolselderij is bijzonder smakelijk met name in de erwtensoep. Ook voor het trekken van bouillon is hij heel geschikt. De smaak van de knol is milder dan die van de bladeren van de…
Bladpeterselie of platte peterselie heeft gladde bladeren en heeft door een hoger watergehalte en een hoger gehalte aan etherische oliën een fijnere smaak dan krulpeterselie.
Krulpeterselie met de bekende gekroesde blaadjes wordt in hoofdzaak gebruikt als garnering. Het kruid dient pas aan spijzen toegevoegd te worden vlak voor het serveren (dus niet meegekookt te worden) omdat het anders te veel van…
Snijselderij, blad-, struik- of bosselderij is een variëteit van selderij. Het is een tuinkruid en vergelijkbaar met peterselie, maar dan met een veel sterkere smaak. Selderij is een goed urine-afdrijvend middel en werkt aldus…