As seen on Tiktok!

Sechuan Buttons / Szechuan buttons / ABC kruid | Buzz buttons / Bloemhoofdjes / Koppert Cress / NL / Bakje 30 stuks

Artikel 51 van 71
€ 17,95 (inclusief btw)

Sechuan Buttons / Szechuan / Sansho Buttons / Buzz buttons
andere namen zijn: Sansho Buttons of Buzz buttons

Het bloemhoofdje wordt gegeten in de zuidelijke provincie van China, Sechuan. De keuken aldaar is bekend om zijn pittige smaken. Pittig scherp en Sechuan scherp. De bekende Sechuan Pepper (geen familie!) is een boom afkomstig uit hetzelfde gebied. Wanneer je kookt met Sechuan Pepper krijg je wel dezelfde vergelijkbare smaak. Daarnaast zijn de Sechuan Buttons ook te vinden in Afrika en Zuid-Amerika.

De smaak wordt gekenmerkt als een `elektrische` ervaring. Het begint met een champagneachtig gevoel op het puntje van de tong. Vervolgens een tintelend en verdovend gevoel op de gehele tong en binnenkant van de wangen met een stortvloed aan speeksel. Kortom een ervaring om nooit te vergeten.

Gezien de heftige mondervaring adviseren wij u extra aandacht bij de bereiding en wijn/spijscombinatie. Het mondgevoel komt het best tot zijn recht bij juices, cocktails etc. De Sechuan Button is erg gezond. Het doodt parasieten in het bloed. In sommige landen staan er rauw vlees en/of rauwe vis op het menu, dat kan ervoor zorgen dat er parasieten in het bloed terechtkomen.

Een ander gezondheidseffect is de stimulatie van het tandvlees. Het helpt het tandvlees om gezond en sterk te houden. Sommige mensen gebruiken het juist alleen hiervoor.

In sommige landen wordt het genoemd als middel tegen Malaria.

De Sechuan Button wordt gebruikt in een amuse of als spoom, alleen om even de aandacht te trekken. U weet hoe uw gasten zijn, ze hebben haast, ze zijn laat, ze praten over alles en niets en letten niet op wat ze nu precies aan het eten zijn. Op dat moment BENG, ze zullen u nooit meer vergeten. Dit is het moment om uw gasten wat over het menu te vertellen. Zorg dat u altijd wat olijven of wat olijfolie in de buurt heeft, die u uw gasten kunt geven als men schrikt van het mondgevoel.

Bron: www.koppertcress.nl

Smaak
`Electric shock" Eigen ervaring: ``bij het kauwen op deze bloemknoppen komt er een zeer zure smaak naar voren daarna komt een scherpte die een tijdje doorwerkt in je maag. Een rood hoofd is het gevolg. Bijna direkt komen de speekselklieren enorm op gang. Het water loopt je echt letterlijk in de mond. Een hele vreemde gewaarwording vooral als je niet weet dat deze effecten erbij horen. Echt iets voor degene die alles willen proberen!" Maar of het lekker is...?
 

Oorsprong
China, Sechuan

Produktielanden
Nederland, Koppert Cress

Aanvoertijden
Het gehele jaar door.

Gebruik
Vers eten of in coctails
.

Verzending
In de zomermaanden worden de sechuanbuttons verpakt in een geisoleerd zakje met ijspacks in een kartonnen doosje.

Houdbaarheid
Bij bewaring 2-4C, ca 10 dagen, kan ingevroren worden.

Voedingswaarde:
Onbekend

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel