Ghost Chili Pepper Red / Naga Jolokia peper / Naga Morich | Bhut Jolokia / Rood / Nederland / 50gram

Artikel 10 van 35
€ 4,50 (inclusief btw)

Red Ghost Chili hoort in het rijtje van de allerheetste pepers. De chilipepeper is gegroefd, licht gebogen en heeft een punt. Ze worden rood geoogst en verkocht wanneer ze rijp en op hun allerpittigst zijn.  De grootte van chiles varieert in de lengte van 2-3 centimeter en ongeveer 1 cm breed. De huid is ribbelig, wasachtig, glanzend en stevig. De Ghost Chili bevat minder  eetbare zaden (één zaadje kan een langdurige intense pijnsensatie in de mond geven tot wel 30 minuten lang!). Het membraan van de peper bevat ook veel scherpte, waardoor het verwijderen van de zaden, dat de hitte zou verminderen, niet van toepassing is op de Ghost Peppers.

Andere namen
Red Ghost chili pepers, ook bekend als Bhut Jolokia, Bih Jolokia, Naga Jolokia, Naga Morich en Raja Mirchi zijn een kruising van Capsicum chinense en Capsicum frutescens. De namen variëren, afhankelijk van de regio waarin ze worden gekweekt.

Scolville
In 2007 waren ze de heetste chili ter wereld volgens het Guinness Book of World Records. Hun scovilleclassificatie bij meer dan 1 miljoen is 900 keer heter dan de beroemde hete Tabasco saus. De heetste peper nu in 2016 is Carolina Reaper.

Verkrijgbaarheid
Sporadisch aanbod. Ze worden in Nederland gekweekt in de kas en in Mexico geteeld.

Hot!
De scherpte en hitte van de Ghost Chili mag nooit worden onderschat, omdat zelfs de kleinste hoeveelheid een gerecht oneetbaar kan maken. Het wordt het best met mate gebruikt naast verschillende andere ingrediënten bij  bereiding van sauzen of als smaakmaker. Samen met vlees en romige sauzen, kan de chili enigszins getemd en gebruikt worden als specerij versus een gewone chili. Overweeg om de Ghost Chili te gebruiken waar je een habanero chili voor zou gebruiken. Ghost chiles kunnen worden gebruikt in salsa's, relishes, barbecue sauzen, toegevoegd aan soepen en gebruikt in vlees- en zeevruchten marinades en rubs. Citrus kan de hitte van de chilipepers temperen en moeten bijna altijd worden toegevoegd aan een gerecht waarin Ghost Chili is in verwerkt, vers of gekookt.

Gebruik
Ghost chiles maken deel uit van de regionale keuken in de regio Assam in India. Ze worden gebruikt in Indiase chili sauzen en stoofschotels. Ze worden zelfs zo  gegeten, vreemd genoeg, om de zomerse hitte te temmen. Ze worden ook gebruikt in rookbommen en besmeurd op hekken in pastavorm om wilde olifanten op afstand van landbouwgronden te houden.

Oorsprong
  Ghost chilis werden voor het eerst ontdekt in een afgelegen gebied binnen de regio Assam in het noordoosten van India. De extreme temperaturen (tot wel over de 50 °C) van de regio en de zeer vochtige omgeving dragen bij aan de extreme hitte van de daar groeiende Ghost Chilis. Als dezelfde chili zou worden gekweekt in minder hete en meer dorre gebieden, zou zijnhitteniveau aanzienlijk verminderen, waardoor er een chili ontstaat met veel mindere impact dan waardoor de Ghost Chili bekend is geworden.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel