Uien
- BOSUI | TEELT: BIO - DUITSLAND | 1 BOSJE
De bosui, lente-ui, sla-ui, of pijpajuin en schalulleke in Vlaanderen, is een jonge nog onvolgroeide geboste ui met blad. Er zijn bolvormende en niet-bolvormende rassen.
€ 2,95 nieuw van het seizoen
SJALOT | TEELT BIO - NL | 500gramDe sjalot is de meest verfijnde ui. Het woord is afkomstig van de naam van een stad in het oude Palestina : Ascalion. In het Engels heten sjalotten dan ook "scalions". Deze uiensoort kan lang bewaard worden als ze droog en fris…
€ 2,95- Uien bruin / TEELT BIO - EKO / NL / 1 Kilo
De biologische gele ui is de ui die je overal kunt kopen. Hij heeft een goudgele schil en is van binnen wit. Het vruchtvlees is stevig en heeft een pittige smaak. De gele ui is zeer veelzijdig. Hij is geschikt om mee te koken,…
€ 2,95 - Uien wit | Cipolle bianchi / Uien wit/ Witte uien / Italië / Teelt: bio / 500gram
De witte ui is pittig van smaak. Door zijn samenstelling is de witte ui uitermate geschikt voor pizza`s, de witte ui krijgt namelijk geen glazig uiterlijk in de oven.Witte uien worden verder gebruikt voor de barbecue, rauw door de…
€ 2,95 - Banaansjalot / Échalion / Teelt: regulier / Frankrijk / 500gram
Naast de gewone sjalot bestaat er nog een langachtige uiensoort die een kruising is tussen een gewone ui en een sjalot. Dit wordt de banaansjalot genoemd; vanwege zijn vorm lijkt het enigszins op een banaan. Ook worden ze wel…
€ 2,75 - Cevennes uien, mild / zoete uien / Frankrijk / teelt:traditioneel / 500gram (ca 2-3 stuks)
In de Cevennen, het zuiden van Frankrijk, ligt een wel heel bijzonder uienteeltgebied. Hier, goed beschermd tussen de bergen, verbouwt men op kleine terrassen de Oignon Doux, een zoete ui. In combinatie met een microklimaat,…
€ 4,95 collo
Cipolle borettane / Uien / Borettana uitjes / Italië / 5 kiloUien “Borettane”( klein en zoetig) uit Emilia Romagna. De naam is afkomstig uit Boretto, een klein dorpje aan de rivier de Po. Worden gebruikt om zoetzure uitjes te bereiden en de zure in azijn. Kan ook goed gebruikt worden in…
€ 29,00nieuw van het seizoen
Cipolle borettane / Uien / Borettana uitjes / Italië / 500gramUien “Borettane”( klein en zoetig) uit Emilia Romagna. De naam is afkomstig uit Boretto, een klein dorpje aan de rivier de Po. Worden gebruikt om zoetzure uitjes te bereiden en de zure in azijn. Kan ook goed gebruikt worden in…
€ 3,95- Roscoff uien / Roze zoete uien / Frankrijk / teelt: regulier / 1 kilo
De oorsprong van deze ui ligt in de 17de eeuw toen een monnik uit Portugal terugkeerde en wat zaadjes van deze roze-achtige ui had meegenomen naar het stadje Roscoff (het westen van Bretagne). Hier werd de ui vooral verbouwd voor…
€ 4,95 collo
Roscoff uien / Roze zoete uien / Frankrijk / teelt: regulier / 12 kiloDe oorsprong van deze ui ligt in de 17de eeuw toen een monnik uit Portugal terugkeerde en wat zaadjes van deze roze-achtige ui had meegenomen naar het stadje Roscoff (het westen van Bretagne). Hier werd de ui vooral verbouwd voor…
€ 41,30Collo
SJALOT | TEELT REGULIER-FRANKRIJK | DOOS 5KGDe sjalot is de meest verfijnde ui. Het woord is afkomstig van de naam van een stad in het oude Palestina : Ascalion. In het Engels heten sjalotten dan ook "scalions". Deze uiensoort kan lang bewaard worden als ze droog en fris…
€ 29,00