KLISWORTEL | BURDOCK | GOBO | CHINA | 1 st. (ca 400-500 gram)

Artikel 20 van 46
€ 9,95 (inclusief btw)

Burdock wordt ook wel gobo genoemd en is een knapperige, lichtzoete en kruidige wortel van ruim een meter lang! Schil de burdock en snijd in flinterdunne plakjes. Leg deze plakjes even in een kom met koud water om de bittere smaak kwijt te raken en er blijft een heerlijke groente over die niet misstaat in soepen en stoofpotten.

De penwortel van jonge klitplanten kan gegeten worden als pastinaak. In Europa wordt de plant bijna niet meer gegeten, in het Verenigd Koninkrijk is er nog wel een populaire frisdrank te koop in de supermarkt die gemaakt wordt van paardenbloem en klit (dandelion & burdock). In Azië is het nog een populaire groente. De wortels worden in Nederland verkocht in Chinese supermarkten onder de Engelse naam "burdock". De kliswortel uit China is bijna een meter lang.  De wortels worden in het eerste groei-jaar in de herfst geoogst, dan heeft de plant nog geen bloemstengels/bloemen ontwikkeld (slechts de grote leerachtige bladen en de wortel). De wortels zijn vorstbestendig. Ze kunnen in de winter in de grond gelaten worden en vlak voor gebruik geoogst worden. Als u in het wild op zoek gaat naar deze plant kunt u het beste eerst zoeken naar de duidelijk herkenbare klittebollen, en vervolgens daar in de buurt zoeken naar planten uit het eerste jaar. De rode bladstelen zien er een beetje uit als rabarber, en de bladeren zijn leerachtig met een licht behaarde, witte onderkant.

Jonge bloemstengels kunnen in het late voorjaar voordat de bloemen verschijnen ook gegeten worden. De smaak lijkt wat op die van artisjok.

Verkrijgbaarheid: vanaf half oktober-januari

Kliswortel uit Nederland vind je hier

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel