Pitahaya / Pitaya | Wit vruchtvlees met gele schil / Colombia / Zoet / 1stuks

Artikel 35 van 40
€ 8,95 (inclusief btw)

De Pitahaya of dragonfruit behoort tot de cacteën en word hoofdzakelijk in columbia verbouwd. De laatste jaren worden deze vruchten steeds populairder en komen nu ook uit o.a. in Zuid-Oost Azië(Vietnam) en Israël. De cactusplanten kunnen wel 5 meter lang worden. Omdat ze makkelijk afbreken worden deze planten met houten palen gestut.

Er bestaan gele en paarse pitahaya`s, waarbij de paarse nog verschilt in de kleur van het vruchtvlees (paars en wit). Bij de gele pitahaya is het vruchtvlees wit.

Smaak
De smaak van deze vruchten is zoetig met een verfrissend aroma. Deze vruchten bestaan voor 90 procent uit water. De gele pitahaya met de stompe uitsteeksels (afbeelding rechtsboven) is qua smaak het zoetst en is de meest lekkere variant. De andere soorten worden over het algemeen meer om de decoratieve redenen verkocht.

Gebruik
Deze vrucht is makkelijk uit te lepelen maar doet het ook fantastisch in fruitsalades en/of ter eetbare versiering van koude buffetten. Klik hier voor uitleg met afbeeldingen hoe je een pitahaya kunt open snijden. En ander manier is om van de boven- en onderkant het topje van de pitahaya tot aan het vruchtvlees af te snijden, daarna met een mes van boven naar beneden een snee tot aan het vruchtvlees in de schil te maken. Dan kunt u met de hand de schil van het vruchtvlees aftrekken. Zo kunt u het vruchtvlees in mooie ronde plakjes snijden.

Houdbaarheid
De pitahaya is kort houdbaar. U kunt de pitahaya beter niet bewaren in de koelkast want dan komen er zwarte vlekken op (koude temperatuur bederf). Leg deze vrucht op de fruitschaal bij kamertemperatuur. Verse pitahaya`s herken je aan de fris uitziende `puntjes/uitsteeksels`, bij een wat oudere pitahaya zijn deze zwart en hij droogt in.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss