Mangistan / Mangosteen | Indonesie / 500gr (3-5 stuks, afhankelijk van de grootte)

Artikel 19 van 41
€ 18,95 (inclusief btw)

De mangistan is een bes ter grootte van een kleine sinaasappel. De vrucht heeft een dikke, leerachtige schil die paars-bruin van kleur is. Aan het steeltje van de vrucht zitten 4 kelkblaadjes. Aan de onderzijde zitten 4 tot 8 meegegroeide stempeldelen. De hoeveelheid stempeldelen is gelijk aan het aantal vruchtvleespartjes. In Indonesië brengt een vrucht met 4 stempeldelen geluk, net als hier een klavertje vier. In de vrucht zitten parelwitte partjes vruchtvlees aan elkaar vast net als de partjes van een mandarijn. Er kunnen pitten in het vruchtvlees voorkomen.

Het witte, stroperige vruchtvlees heeft een voortreffelijke smaak en de vrucht wordt hierom wel de koningin onder de vruchten genoemd. De smaak is fris-zoet en doet denken aan een combinatie van aardbeien en druiven. Het tropische vruchtvlees smelt als het ware op de tong.

De mangistan wordt het hele jaar in kleine hoeveelheden geïmporteerd uit Zuidoost-Azië en Latijns-Amerika.

Aankoop
Let er bij aankoop op dat er geen deuken in de schil zitten. Dat kan namelijk een teken zijn dat het vruchtvlees verdroogd is. De vrucht moet een gladde schil hebben en zwaar aanvoelen.

Bewaren en gebruik
De mangistan is beperkt houdbaar. Bij kamertemperatuur 1 à 2 dagen, op een koele plaats (ca. 12°C) iets langer. Voor het gebruik de schil verwijderen. In de landen van herkomst is de schil nog vrij zacht en wordt er als het ware afgedraaid. De schil wordt tijdens het transport harder en kan het best met een mes (met zaagsnede) worden verwijderd. Maak voorzichtig een snede rondom in de schil. Verwijder het bovenste kapje van de schil en haal het vruchtvlees eruit. Het vruchtvlees is makkelijk in deeltjes te verdelen. Koel de vrucht kort voor gebruik, de smaak is dan optimaal.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel