LAOS GALANKA | Galanga | THAILAND | 500GRAM

Vorige Artikel 42 van 80 Volgende
€ 19,95 (inclusief btw)

Dit neefje van de bekendere gember smaakt iets scherper, bijna citrus-achtig. Je hebt maar een klein beetje van deze smaakmaker nodig en je kan het prima invriezen, zowel geraspt, gesneden, of in zijn geheel.

De wortel voor gebruik eerst schillen en vervolgens raspen of in dunne plakjes snijden, net als gember. Dikke stukken kun je beter verwijderen als je ze gestoofd of meegekookt hebt. Laos is zo gezond en veelzijdig dat je het haast in ieder gerecht zou willen toepassen. Je kunt het gebruiken in soepen, curry’s, stoofschotels en roerbakgerechten.

Laos is een bijzondere wortel met ontzettend veel verschillende medicinale eigenschappen. De productie van maagsappen en galsappen wordt geactiveerd door laos. Deze sappen zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering. Het wordt daarnaast ook vaak gebruikt tegen maagkrampen,  krampen van de galwegen, misselijkheid en ook reisziekte. Het kauwen op een stuk laoswortel helpt zelfs bij kiespijn en tandpijn!

Door het te eten of in de vorm van laosthee te drinken komen er meer maagsappen vrij waardoor je meer honger krijgt én het eten beter verteert. Dit bevordert herstel na ziekte.  En als laatste: de stof galangine dat er in zit, bevordert de opname van vitamine E en C.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2021 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss

U kunt wel bestellen maar de orders worden verwerkt vanaf dinsdag 17 augustus