BLOEMKOOL PAARS | ITALIE | 1STUKS (ca 1 KILO)

Vorige Artikel 3 van 17 Volgende
€ 12,75 (inclusief btw)


Paarse bloemkool is violet op de buitenste roosjes, maar de stengel en kern van de groente hebben een lichtpaarse crèmekleur. De hele plant (bloem, stengel en bladeren) is eetbaar. De stengels en stam zijn stevig en zacht en de roosjes hebben een dichte maar zachte en kruimelige textuur. De smaak is milder, zoeter, notig en vrij van de bitterheid die witte bloemkool soms heeft.

Seizoen
Paarse bloemkool is het hele jaar door beschikbaar met een hoogseizoen tijdens de wintermaanden.

Anitioxydant
Paarse bloemkool is een tweejaarlijkse kruisbloemige groente, de botanische naam Brassica oleracea var. botrytis, behorend tot de plantenorde Capparales. De kleur van de paarse bloemkool is te danken aan de aanwezigheid van de antioxidant anthocyanine, die ook voorkomt in rode kool en rode wijn. Paarse bloemkool is ook bekend onder de variëteit namen Siciliaans Violet, Violet Queen en Grafitti-bloemkool.

Rijk aan vitamine C
Bloemkool is rijk aan vitamine C. Het biedt ook een behoorlijke hoeveelheid vezels, vitamine A, foliumzuur, calcium en kalium, evenals selenium, dat werkt met vitamine C om het immuunsysteem te stimuleren. Kruisbloemige groenten zoals bloemkool staan ​​bekend om hun hoge niveaus van fytochemicaliën bekend als glucosinolaten.

Toepassingen
Paarse bloemkool kan in afzonderlijke roosjes worden gehakt en rauw worden gegeten, of geroosterd en gecombineerd met extra smaken zoals knoflook of balsamicoazijn. De levendige kleur is een mooi visueel met groentinten zoals sperziebonen, erwten of broccoli. Meng gestoomde bloemkool met gegaarde bonen voor een kleurrijke smakelijke spread voor toast of crackers. Gebruik binnen een paar dagen na aankoop voor de beste kleur en textuur.

Puur natuur
Paarse bloemkool is een erfgoedvariëteit die afkomstig is uit Italië of Zuid-Afrika. De echte wilde oorsprong is niet helemaal bekend, hoewel de kleur van nature voorkomt en niet te wijten is aan wetenschappelijke manipulatie.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2023 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss