collo

Bloedsinaasappel Tarocco / vruchtvlees rood | Middelgrote maat / Italie/ 1kilo (ca 5-6 stuks)

Artikel 3 van 9
€ 5,95 (inclusief btw)


De naam Tarocco is afgeleid van een uitroep van verwondering door een boer die deze vrucht ontdekte. Het is een middelgrote vrucht en is misschien wel de meest smaakvolle onder de bloedsinaasappelen.Het wordt aangeduid als "half-bloed", omdat het vruchtvlees niet zoveel rood pigment heeft als bij de Moro Sanguinello variëteiten. Het heeft een dunne oranje schil, met wat rode blosjes. De Tarocco is een van de populairste bloedsinaasappelen vanwege de zoetheid (Brix gehalte boven 12,0) en sappigheid. Het heeft het hoogste vitamine C-gehalte van elke oranje variëteit geteeld in de wereld, voornamelijk vanwege de vruchtbare grond rond de Etna. De tarocco is gemakkelijk te pellen en voornamelijk pitloos.

De bloedsinaasappel is een bijzonder soort sinaasappel: het vruchtvlees van deze sinaasappel heeft een rode kleur. Bloedsinaasappels groeien op Sicilië, in Spanje en Israël. Door de aanwezigheid van rijke vulkaangronden op Sicilië hebben de Siciliaanse bloedsinaasappels een diepere rode kleur en een vollere smaak.

De smaak van de bloedsinaasappels is, net zoals andere sinaasappelrassen, fris zoet tot zoet. De Universiteit van Messina op Sicilië doet onderzoek naar de eigenschappen van de natuurlijke rode kleurstof in bloedsinaasappels. Deze stof zou de wanden van aders versterken.

Pers je de rode sinaasappels uit, dan kun je er snel een mooi aperitief mee maken door er prosecco op te schenken.

Verkrijgbaar vanaf december tot en met februari.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss