Recept

Hoeckse Rooie: Parmazaanse Hoeksche Rooie Ovenschotel

Artikel 1 van 4

Ingrediënten:

6 Hoeksche Rooie aardappelen ~ 50 g Parmezaanse kaas ~ 4 plakjes prosciutto, in dunne reepjes ~ olijfolie ~ snufje nootmuskaat ~ zout ~ 1 eetlepel vers gehakte peterselie~

Bereidingswijze

1. Snijd de aardappels doormidden en kook ze 10 minuten in licht gezouten water. Laat de aardappelen goed uitlekken.
2. Meng de Parmezaanse kaas met nootmuskaat en peterselie. Rol de aardappelen door het kaasmengsel tot ze helemaal bedekt zijn. Schud het overtollige er af.
3. Giet een klein beetje olie in een braadslee en verwarm deze 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Haal de braadslee uit de oven en leg de aardappels er in. Schuif de braadslee weer in de oven en laat de aardappels een half uurtje bakken.
4. Haal de braadslee weer uit de oven en strooi de prosciutto reepjes over de aardappels. Laat de aardappels nog eens een kwartier bakken. Laat eventueel overtollig vet afdruipen en serveer direct.

Hoeksche Rooie wordt door zeven boeren geteeld die allen dezelfde ambitie hebben: om de aardappel weer als kwalitatief hoogwaardig product op de kaart te krijgen. Hoeksche Rooie is een gladde aardappel met een rode schil en mooi geel vruchtvlees. Hoeksche Rooie is bijzonder smaakvol en heeft een volle, romige, iets zoete smaak. De Hoekschewaardse kleigrond draagt bij aan de bijzondere smaak van de Hoeksche Rooie. Bewaar de aardappelen op een koele, donkere plaats, dan kunt u ze een hele tijd goed houden.

Bron: http://www.hoekscherooie.nl/

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss