Collo

ZOETE AARDAPPEL | ORANJE VRUCHTVLEES | BATAAT | ONBEHANDELD - SPANJE | DOOS CA 6 KG

Artikel 9 van 11
€ 27,00 (inclusief btw)

De zoete aardappelen worden gebruikt in de Surinaamse keuken. Ook staat de zoete aardappel op het traditionele menu voor Thanksgiving Day in de Verenigde Staten (US: `Yam`). Bij de bereiding worden de zoete aardappels geschild, gekookt en meestal met kruiden geserveerd als bijgerecht.

Zoete aardappels zijn geen ‘echte’ aardappels maar ze behoren tot de winde- familie (Convolvulaceae). Dit zijn zetmeelhoudende knollen die ook wel bataat worden genoemd en dus officieel een groente zijn. De zoete aardappel komt oorspronkelijk uit Mexico. Het is een exotische vrucht die onder de grond groeit. Het is de knolvormige wortel van een slingerachtige plant. Zoete aardappels kunnen variëren van langwerpig tot rond.

Zoete aardappels zijn zeer gezond en worden ook wel een superfood genoemd. Ze zitten bomvol vitamine A (zorgt voor een stralende huid) en C, calcium, magnesium, kalium en hebben ze maar liefst 1,5 keer meer anti-oxidanten dan blauwe bessen. Ze bevatten wel iets meer koolhydraten in vergelijking met ‘normale’ aardappels, maar wel relatief veel vezels, wat sneller voor een verzadigd gevoel zorgt.

 

TOEPASSING

Zoete aardappels kunnen op tal van manieren bereid worden. Bijvoorbeeld in de oven met knoflook en olijfolie, poffen op de barbecue of verwerken tot een puree. Koken kan natuurlijk ook, maar let hierbij wel op dat u ze minder lang kookt dan gewone aardappels, ongeveer een kwartier is ruim voldoende.

Specificatie Omschrijving
Land van herkomst Spanje
Teeltwijze Biologisch
Houdbaarheid 3-4 weken
Voedingswaarden eiwit 1,2g, energie kcal 98, Koolhydraten 21,3g, vet 0,3g, voedingsvezel 2,4g.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss