ROMANA SLA KLEIN | BABY ROMAIN | BINDSLA | LITTLE GEM | SPANJE | 1x6 mini kropjes (totaal ca 500gram)

Vorige Artikel 13 van 15 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)

Baby Romana sla is klein tot middelgroot met een langwerpige vorm en stijve, rechtopstaande bladeren. De dicht op elkaar gepakte koppen zijn verbonden met een centrale gebleekte basis en de bladeren zijn donkergroen en vervagen tot lichtgeel of lichtgroen rond de basis en de dunne rib. De bladeren zijn breed en glad met veel plooien en vouwen, en de rib is knapperig, sappig en sappig. Baby Romana sla is krokant en mals met een milde, frisse smaak.

Seizoenen/Beschikbaarheid
Baby Romaine sla is het hele jaar door verkrijgbaar, met piekseizoenen in de lente en de herfst.

Omdat de kroppen worden geoogst voordat ze volwassen zijn, zijn ze compacter, malser en knapperiger, maar bieden ze nog steeds veel van de nutritionele eigenschappen van de volwassen sla. Baby Romana-sla wordt gewaardeerd om zijn hapklare karakter en wordt vaak vers gebruikt in salademixen of als eetbaar bakje om in te dippen.

Voedingswaarde
Baby Romana sla is een uitstekende bron van voedingsvezels, vitamine A, C en K, thiamine, foliumzuur, ijzer, kalium en mangaan. Het is ook een goede bron van riboflavine, vitamine B6, calcium, magnesium, fosfor en koper.

toepassingen
Baby Romaine sla is het meest geschikt voor zowel rauwe als gekookte toepassingen zoals stoven en licht koken. De bladeren kunnen vers en gescheurd worden gebruikt voor salades, of ze kunnen worden gebruikt als dipblad voor sauzen, dipsauzen en vullingen. Ze kunnen ook worden aangebracht op sandwiches, hamburgers en in wraps voor extra knapperigheid of worden gebruikt als minischelpen voor taco's. Naast verse bereidingen is Baby Romaine sla bestand tegen hoge temperaturen, waardoor het geschikt is om te grillen, te stoven met gekookte groenten en vlees, toe te voegen aan soepen en te hakken en te mengen in roerbakgerechten.

Baby Romaine sla past goed bij avocado's, paprika's, komkommers, tomaten, dragon, peterselie, munt, chilipepers, knoflook, uien, sjalotten, olijven, fetakaas, parmezaanse kaas, zwarte bonen, gevogelte, biefstuk, vis, garnalen, tofu , eieren, citroen, quinoa, zure room, balsamicoazijn en rode wijnazijn.

Bewaring
De bladeren zijn tot een week houdbaar als ze in keukenpapier worden gewikkeld om overtollig vocht te absorberen en in de vershoudlade van de koelkast worden bewaard. Het wordt ook aanbevolen om de bladeren uit de buurt van ethyleenproducerende vruchten te houden, omdat het gas de sla voortijdig kan verwelken.

Herkomst
Romana sla is inheems in het Middellandse Zeegebied en het Midden-Oosten, groeit al sinds de oudheid, en de twee meest herkenbare namen zijn afgeleid van de pauselijke tuinen in Rome en het Egeïsche eiland Cos. Oorspronkelijk beschouwd als een onkruid in de Middellandse Zee, is Romeinse sla gedocumenteerd als een van de oudst bekende gecultiveerde variëteiten, die al minstens 5000 jaar wordt gekweekt. Tegenwoordig is Baby Romaine veel te vinden in supermarkten, boerenmarkten en speciaalzaken.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2023 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss