Recept

Quiche met cime di rapa, aardappel en ansjovis.

Artikel 1 van 1

Quiche met cime di rapa, aardappel en ansjovis

Dit recept is een lichte hartige quiche met lekker veel groente en geschikt als lunchmaaltijd of een deel van de hoofdmaaltijd. Warm is lekker maar koud is het ook prima als lunch. De cime di rape kan vervangen worden door groenten zoals boerenkool, broccoli of spinazie.

Tijd: ca 2uur en 20 minuten

Personen: 6

Ingrediënten:

Los een snufje zout op in 75 ml water. Meng de bloem en de zachte boter tot kruimels. Voeg het water toe en kneed tot een glad deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en zet ca. 1 uur in de koelkast.

Maak de cime di rapa schoon: verwijder de beschadigde bladeren en de harde vezelachtige stelen. Gebruik de binnenste bladeren, de broccoli delen (is het aan het bloeien (later in het seizoen), dat kan dat er ook gewoon bij) en stelen die kleiner en zachter zijn. Kook eerst de stelen ca 3 minuten, doe dan de rest erbij en kook het nog even 5 minuten. Giet af, knijp ze uit en snijd ze grof. Breng op smaak met zout en peper.

Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakjes en kook ze ca 3 minuten. Giet af en breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180C . Pel en snipper 1 knoflookteen. Doe 3 el olie, de knoflook en de ansjovisfilets in een pan. Zet het vuur aan en laat de ansjovisfilets uit elkaar vallen. Voeg de cime di rapa en een stukje rode peper zonder zaadjes toe. Laat het geheel eventjes op smaak komen en zet het vuur uit. Rol de deeg uit en bekleed de taartvorm. Verdeel de plakjes aardappel over de bodem en leg de cime di rapa erop. Meng de eieren met de melk, de slagroom en wat zout en peper. Schenk het mengsel in de taartvorm. Snijd het deeg langs de rand bij en zet de quiche ca. 45 minuten in de oven. Hala de quiche uit de oven, laat het ca. 10 minuten rusten en serveer.

Bron: La cucina Italiana magazine

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
┬ę 2012 - 2022 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss