VALENCIA | VOOR DE PERS | PERS SINAASAPPEL | EGYPTE | DOOS 72 STUKS (15 KG)

Artikel 5 van 5
€ 32,00 (inclusief btw)

Valencia sinaasappels zijn middelgroot tot groot, met een gemiddelde diameter van 7-10 centimeter en zijn rond tot ovaal van vorm. De dunne schil is goudoranje met een ruwe, leerachtige textuur dankzij de vele prominente olieklieren die geurige essentiële oliën bevatten. Onder het oppervlak van de schil klampt het witte, sponsachtige merg zich stevig vast aan het vruchtvlees, waardoor de vrucht wat moeilijk te pellen is. Het geeloranje vruchtvlees is extreem sappig, bevat 1-6 crèmekleurige zaden en is door dunne vliezen in 10-12 segmenten verdeeld. Het is belangrijk op te merken dat een Valencia-sinaasappel soms een vergroeningsproces doormaakt, dat is wanneer het fruit chlorofyl opnieuw absorbeert waardoor het groene tinten krijgt, ook al is het fruit volledig rijp. Vergroening heeft geen invloed op de smaak van de sinaasappel, en wanneer ze rijp zijn, hebben Valencia-sinaasappels een uitgebalanceerde, zoetzure smaak.

Actuele feiten
Valencia sinaasappels, botanisch geclassificeerd als Citrus sinensis, zijn een zoete sinaasappelvariëteit die groeit op groenblijvende bomen en lid is van de Rutaceae of citrusfamilie. Ook bekend als de zomersinaasappel, zijn er minstens vijftig verschillende bekende subvariëteiten en hybriden van de originele Valencia-sinaasappel, en deze sinaasappel wordt vaak beschouwd als een van de meest populaire variëteiten ter wereld. Valencia-sinaasappelen zijn een variëteit aan het einde van het seizoen die de enige sinaasappelen zijn die in de zomer rijpen.

Voedingswaarde
Valencia-sinaasappels zijn een uitstekende bron van vitamine C, vezels en foliumzuur. Ze bevatten ook antioxidanten die de immuniteit helpen versterken.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel