CAROLINA REAPER CHILI PEPPER | CALIFORNIA REAPERS | NEDERLAND | 50gr (ca 4-6stuks)

Artikel 6 van 35
€ 4,95 (inclusief btw)

Carolina Reaper chili peper heeft een gerimpeld en rommelig uiterlijk. De kleine, felrode pepers ziet er uit alsof de onderste helft omhoog is getrokken naar het midden van de peper. Het einde van de peper heeft een punt, of 'schorpioenstaart', dat doet denken aan de angel van een wesp. De peper heeft een zoete, fruitige smaak met hints van kaneel en chocolade naast de behoorlijk intense hitte. Deze peper is niet voor de zwakkeren. De hitte van de Carolina Reaper komt van de hoeveelheid capsaïcine die in de peper aanwezig is.

De Carolina Reaper is de heetste chili peper ter wereld, volgens het Guinness Book of World Records. De kleine rode vrucht begon zijn leven als HP22B, maar de officiële botanische classificatie is Capsicum chinense 'Carolina Reaper.' De Carolina Reaper chili peper heeft een gemiddelde warmteclassificatie van 1.569.300 Scoville-eenheden, hoewel de beoordeling piekte op 2.200.000 Scoville-eenheden. Ter vergelijking: de jalapeno chili peper heeft een gemiddelde  van 2.500 tot 8.000 Scoville-eenheden en de habanero van 200.000 tot 300.000 Scoville-eenheden. De Reaper versloeg de vorige recordhouder, de Trinidad Scorpion "Butch T", die een gemiddelde Scoville-rating had van 1.463.700.

Beschikbaarheid
Carolina Reaper chili pepers zijn beschikbaar bijna het hele jaar rond.

Toepassing en gebruik
 Als een extreem pittige peper zijn de aanbevolen gebruiksmogelijkheden voor de Carolina Reaper chili peper hete saus of salsa, maar alleen voor degenen die zijn voorbereid op de intensiteit van deze "superhete" chili peper. Voorzichtigheid is geboden bij het hanteren van de Carolina Reaper chili peper. Gebruik plastic handschoenen en gebruik bij het mengen beschermende oogbescherming. Carolina Reaper chili pepers kun je ongeveer tussen de zeven en tien dagen in de koelkast bewaren in een plastic zaje of afgesloten bakje.

Voedingswaarde & gezondheid
 Chilipepers bevatten grote hoeveelheden vitamine C, bijna twee keer zo hoog als die van citrusvruchten. De rode Carolina Reaper bevat bètacaroteen, evenals antioxidanten in de vorm van bioflavonoïden. De aanwezigheid van capsaïcine in paprika's dient als een natuurlijke afschrikmiddel voor insecten en dieren. Bij mensen veroorzaakt de capsaïcine pijnreceptoren in onze mond en ander zacht weefsel. De pijnreactie triggert de afgifte van endorfines in het lichaam.

Voorzichtheid is geboden: teveel capsaïcine kan maagklachten veroorzake

Oorsprong
De Carolina Reaper chili peper is onstaan in South Carolina door Ed Currie, eigenaar en exploitant van de PuckerButt Pepper Company. Currie begon met het verbouwen van chili pepers en toen hij hoorde over de kracht van de capsaïcine in pepers, begon hij pepers te kweken voor kankeronderzoek. Met een familiegeschiedenis van kanker wilde Currie iets doen om te helpen. Zijn fok- en zaadontwikkelingsdoelen waren voornamelijk voor de wetenschap. De paprikateler in Zuid-Carolina heeft vaak tot de helft van zijn peperoogst geschonken aan wetenschappers voor kankeronderzoek. "HP22B" is gemaakt door een Pakistaanse "naga-adder" te kruisen met een zoete, rode habanero-paprika. Hij anticipeerde niet op de reactie op deze nieuwe "superhete" peper. Het proces voor het bepalen van een verschillende variëteit kan een decennium of langer duren en vereist een nieuwe variëteit om stabiliteit te bereiken. Om ervoor te zorgen dat een chili peper als "stabiel" wordt beschouwd en als een duidelijk nieuwe variëteit wordt beschouwd, moet deze gedurende een periode van vijf tot acht generaties zelfbestuiven. De Carolina Reaper werd officieel genoemd in 2012, na tien jaar van kweken, testen en stabiliseren. Currie liet de peper aanvankelijk testen op Winthrop University in 2010, waar het zijn eerste Scoville-rating kreeg van 1.474.000 eenheden, waarmee het uiteindelijk een plaats verdiende in het Guinness Book of World Records in 2013. Sindsdien is de gemiddelde rating van de Carolina Reaper toegenomen en piekte op ruim boven de 2 miljoen Scoville-eenheden. In de afgelopen tien jaar, naarmate er meer en meer hete chillipepers worden gekweekt  en ontwikkeld, is de titel voor World's Hottest verschillende keren van eigenaar veranderd. Vanaf de zomer van 2016 is de Carolina Reaper nog steeds nummer één.

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel