Collo

HASS AVOCADO | READY TO EAT / EETRIJP | doos 18 stuks ( ca 4 kilo)

Artikel 2 van 2
€ 49,00 (inclusief btw)

Hass avocado's hebben een kiezelachtige huid die kleurt bij rijping van groen naar diep paars of bijna zwart, en ze kunnen variëren in grootte van 200 gram tot 350 gram. Hoewel de huid dik is, is het relatief gemakkelijk te pellen. Het vruchtvlees dat zich het dichtst bij de huid bevindt, is lichtgroen en naarmate het de middelste centrale steen nadert, ontwikkelt het een gele ondertoon. Het vruchtvlees is zacht, romig en nauwelijks vezelig, met een goed oliegehalte. De smaak is rijk en nootachtig met iets zoetigs..

Beschikbaarheid
Hass-avocado's zijn het hele jaar door verkrijgbaar.

Avocado's zijn leden van de familie Lauraceae of Laurel. Ze worden wetenschappelijk Persea americana Mill genoemd en zijn botanisch geclassificeerd als een bes. De Hass-avocado is wereldwijd de standaard avocado geworden voor commerciële productie dankzij zijn lange groeiseizoenen, productieve productie en hogere transporttolerantie en houdbaarheid vanwege de dikke schil. Hass-avocado's maken ongeveer tachtig procent uit van de avocado's die wereldwijd worden geconsumeerd.

Voedingswaarde
Avocado's bevatten bijna 20 vitamines en mineralen, waaronder vitamine C, vitamine E, kalium en foliumzuur. Ze zijn rijk aan voedingsvezels en staan ​​bekend als een goede bron van enkelvoudig onverzadigd vet, alleen na olijven onder fruit met een oliegehalte. Avocado's hebben de bijnaam 'voedingsstofversterkers' verdiend omdat ze het lichaam in staat kunnen stellen om meer vetoplosbare voedingsstoffen op te nemen van andere voedingsmiddelen die in combinatie met de avocado worden gegeten..

Toepassingen
Avocado's worden meestal rauw gebruikt. Vermijd verhitting en voeg avocado toe aan het einde van gekookte toepassingen. Avocado's kunnen worden gepureerd, in blokjes gesneden, gesneden of gehalveerd en gevuld. Voeg avocadoplakken toe aan sandwiches of salades, of pureer met limoensap, ui, tomaat, koriander, zout en andere kruiden om guacamole te maken. Het hoge vetgehalte van avocado's past goed bij zure groenten en fruit, zoals tomaten. Om de avocado klaar te maken voor gebruik, snijd je ze in de lengte rond de centrale pit, draai je de twee helften in tegengestelde richting om ze te scheiden, verwijder dan de pit en haal het vruchtvlees er uit met een lepel uit de schil. Bewaar avocado's bij kamertemperatuur tot ze volledig volgroeid zijn. Hele rijpe avocado's kunnen twee tot drie dagen in de koelkast worden bewaard, terwijl gesneden avocado's een dag of twee kunnen worden bewaard. Avocadovruchtvlees wordt donkerder wanneer het wordt blootgesteld aan lucht, bestrooi avocado's met citroensap of azijn om verkleuring te voorkomen en dek af in plasticfolie en bewaar in de koelkast.

Geschiedenis
De Hass-avocado is ontstaan ​​in Californië, dat bijna 90 procent van het avocadogewas van de Verenigde Staten produceert. Bijna elke Hass-avocado over de hele wereld kan zijn afstamming herleiden tot de originele Hass-moederboom die in de jaren 1920 in Californië werd geplant en miljoenen meer bomen heeft geproduceerd voordat hij stierf in 2002.

De Hass-variëteit werd in de jaren 1920 ontdekt door een toevallige zaailing in La Habra Heights, Californië, door de postbode van Californië, Rudolph Hass, die zaailingen van A.R. had gekocht en geplant. Na het realiseren van de hoge opbrengsten en kwaliteit van het fruit, patenteerde Rudolph de Hass avocado in 1935, maar dat weerhield de potentiële telers er niet van om een ​​boom van de gepatenteerde variëteit te kopen en hun bomen opnieuw te enten met knophout van die ene Hass avocado-boom . Tegenwoordig worden Hass-avocado's over de hele wereld commercieel geteeld, waaronder Californië, Mexico, de Dominicaanse Republiek, Peru, Chili en Nieuw-Zeeland.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel