collo

Passiefruit / Passievrucht / Colombia/ doos 2 kilo

Vorige Artikel 52 van 72 Volgende
€ 24,00 (inclusief btw)

Ronde, soms enigszins eivormige vrucht, 5 tot 7 cm lang en dieppaars van kleur. De dunne schil is glad maar gaat zeer snel rimpelen. De kwaliteit wordt daardoor niet beïnvloed; het is een teken dat de vrucht vocht verliest maar het zeer bijzondere aroma blijft behouden. Onder de leerachtige schil bevindt zich sappig, groenachtig vruchtvlees met zachte, eetbare pitten. De smaak is aangenaam zoetzuur; het aroma is zeer rijk.

Gebruik
Passievruchten worden gewaardeerd om de geleiachtige pulp die ze bevatten, die rauw of gekookt gebruikt kunnen worden in een aantal dessert- en drankbereidingen. Snijd doormidden en gebruik een lepel om de gelatineachtige inhoud te verwijderen. Zowel de pulp als de zaden zijn eetbaar en klaar om te eten zoals het is. Voeg voor een minder zure smaak een beetje suiker en room toe voor het serveren. Serveer passievrucht bovenop salades, ijs of yoghurt. Om de zaden te verwijderen knijp je de binnenkant van de vrucht door kaasdoek. De zaadvrije pulp van de Purple passionfruit kan worden gekookt om siroop te maken voor gebruik in dranken, sauzen, soepen, conserven, sorbets, taartvullingen, glazuur, marshmallows en cakes.

Gezondheid
De pulp van passiefruit is rijk aan vitamine A en C en de eetbare zaden zijn een uitstekende bron van voedingsvezels. De pulp is ook rijk aan fytochemicaliën, oftewel antioxidanten, waarvan is aangetoond dat ze helpen een gezond immuunsysteem te ondersteunen. De bloem van de Paarse passievruchten wordt al vele eeuwen door vele culturen gebruikt als een medicinaal supplement om slapeloosheid, astma, angst en menopauze te behandelen. het binnenste witte schil van de Purple-passievruchten wordt momenteel ook bestudeerd vanwege het vermogen om astmasymptomen te verminderen en de pijn veroorzaakt door osteoartritis te verlichten.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2021 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss