Jasmine Blossom | Koppert cress - NL | 2 Bakjes (2x25 stuks)
Smaak en toepassing
Jasmijn is vooral bekend als ingrediënt voor thee, maar kan op allerlei manieren worden toegepast. Vooral bij hartige gerechten, die iets zoetig van zichzelf hebben, zoals schaal- en schelpdieren, eendenlever of kreeftenbouillon. Onttrek de smaak bij lage temperatuur. Bij warme infusie wordt de bloem bitter. Jasmine Blossom is zowel inzetbaar bij oosterse gerechten en curry’s als in brood, macarons of sauzen. Het combineert uitstekend met zomerfruit en citrus.
Oorsprong
Jasmijn is een plant die in Europa en Azië al eeuwenlang bekend staat voor haar geur en smaak. De afkomstig van het Arabische ‘Yasmin’, en betekent ‘Geschenk van God’.
Beschikbaarheid en houdbaarheid
Jasmine Blossom is jaarrond verkrijgbaar en kan tot zeven dagen bewaard worden tussen 2° en 4°C.
Smaak: Zeer aromatisch met de smaak van jasmijn
Gebruik: brood, desserts, thee, vis- en schaaldiergerechten