nieuw van het seizoen

*BIO - NL | SANTANA APPEL | HYPOALLERGEEN | TEELT: DEMETER - NL | 1 KILO

Vorige Artikel 3 van 26 Volgende
€ 5,95 (inclusief btw)
De hypoallergene Santana appel

De Hypoallergene Santana appel is een lekkere, knapperige, sappige en frisse appel, die verbouwd wordt door Fruitbedrijf Landwinkel Goense. Het is een echte Nederlandse appel en een nakomeling van Elstar. Santana is wat knapperiger en wat frisser of iets zuurder dan Elstar. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat ongeveer driekwart van de mensen met niet-ernstige of milde appelallergie wel Santana kunnen eten.

Santana is op een natuurlijke manier veredeld. De appel is een kruising tussen de appelrassen Elstar en Priscilla. Doel van de kruising was de vruchtkwaliteiten van Elstar te combineren met de resistentie van Priscilla tegen de belangrijkste appelziekte schurft. Omdat Santana resistent is tegen deze ziekte worden er veel minder bestrijdingsmiddelen gebruikt en kan deze appel heel milieuvriendelijk geteeld worden.
Santana wordt in de tweede helft van september geplukt. Wanneer de appels iets langer (tot in oktober) kunnen afrijpen aan de boom komt de volle smaak van het ras naar voren. De maximale bewaarduur is dan 2 tot 3 maanden. Wanneer men iets vroeger plukt (vanaf 1 september) kan de appel 6 maanden bewaard worden. Omdat deze wat vroeger geplukte Santana nog wat zuur is moet de appel eerste nog tot 1 oktober in de bewaring narijpen voor een goede smaak.

De appel Santana: ook voor mensen met niet-ernstige appelallergie Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat ongeveer driekwart van de mensen met niet-ernstige of milde appelallergie wel Santana kunnen eten. De Santana wordt daarom hypoallergeen genoemd. Hypoallergeen beketent “verminderd allergeen”, ofwel dat veel mensen met appelallergie niet of minder allergisch reageren na het eten van Santana.

Niet voor alle mensen met appelallergie De appel Santana is alleen bedoeld voor mensen met de volgende klachten bij het eten van andere appels: jeuk en milde irritatie van mond, lippen, tong, keel, neus en ogen. In deze gevallen spreken we van een niet-ernstige vorm van appelallergie. Veel van deze mensen met deze klachten zullen Santana goed verdragen. Om dit te onderzoeken kunnen zij de appel zelf uitproberen. Bij gebruik van bètablokkers en allergiemedicatie zoals antihistaminica wordt consumptie van verse appel als test echter ten sterkste ontraden (Controleer uw medicijnen hierop). Lees vóór u santana gaat uitproberen de aanwijzingen hiervoor op deze website en/of in de bijsluiters bij de Santana.
Santana is nadrukkelijk niet bedoeld voor mensen die met ernstigere klachten reageren bij het eten van appel, zoals zwellingen van mond, lippen en tong, benauwdheid of een opgezette keel. Mensen die niet zeker weten of zij ernstigere klachten hebben, of bang zijn voor ernstige reacties wordt geadviseerd contact op te nemen met de (huis)arts.

 Bron: www.fruitbedrijfgoense.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2021 www.Vers-Bestellen.nl | sitemap | rss